Niţă – ultimul mohican

Concordia Chiajna pierde punct după punct, a ajuns la 10 meciuri fără victorie și pe loc retrogradabil, iar suporterii îi cer insistent demisia lui Ilie Stan. Tehnicianul nici nu se gândește la acest gest și contraatacă.

Aproape toți fanii Concordiei îi reproșează lui Ilie Stan faptul că echipa lor nu a mai avut un retur de excepție, așa cum a fost cel din 2012, când la cârma formației se afla Laurențiu Reghecampf. „Iliesta” nu stă mult pe gânduri și contraatacă: „Când era Reghecampf la Chiajna a avut un alt lot, o altă conducere. Eu sunt singur, sunt eu şi Petre Marin care ţinem echipa. Reghecampf a avut jucători mai valoroşi la Chiajna”, a spus Stan la Dolce Sport.

Jurnalul de Ilfov încearcă în cele de mai jos o analiză simplă pentru a vedea dacă Reghecampf a avut cu adevărat un lot mai bun în returul sezonului trecut.

Echipele, om cu om

Pornim de la cel mai bun meci făcut de Concordia în sezonul trecut – victoria cu 4-2 de la Cluj, cu campioana CFR, în etapa a XXVII-a – și avem următoarea echipă: Niţă – Krumov, Mamele, Bratu, Guilherme – Muzac, Filip, Adi Popa – Dos Santos (V. Dinu ‘52), Rocha (Iancu ‘76), Iordache (Vl. Munteanu ‘64). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Pentru a avea și imaginea în oglindă, iată și ultima formulă de echipă aliniată de Ilie Stan la meciul cu FC Vaslui (1-1) din week-endul trecut: Niţă – Belu, Leca, Ghionea, Bambara – Pană (Zuluf ‘77), Ispir, Purece (Novac ‘82) – Serediuc (Popovici ‘56), Welington, Coşereanu. Antrenor: Ilie Stan. Prima constatare este aceea că avem de-a face cu două formule care au un singur punct comun, portarul Niță. În rest, două echipe total diferite.

O altă constatare este aceea că din echipa Chiajnei de anul trecut, risipită în cele patru vânturi ale Ligii 1 și nu numai, doar doi jucători fac în continuare carieră, Adi Popa la Steaua și Guilherme la Petrolul. În rest, „dispăruți” precum Iordache, Vlad Munteanu sau Krumov sau eterne rezerve precum Filip, Rocha și Bratu la Steaua.  

Pe de altă parte, actuala echipă a Chiajnei are patru jucători la echipa națională de tineret, pe Belu, Coșereanu, Leca și Serediuc, plus câțiva fotbaliști cu firmă în prima ligă, precum Ghionea, Popovici sau Pană. Teoretic, cel puțin, Chiajna 2013 pare o formație mai solidă, numai că lipsa rezultatelor a „legat” picioarele fotbaliștilor, mai ales că mulți sunt tineri. Deocamdată, atât. Vom reveni, însă, asupra acestui subiect care alimentează o stare conflictuală la un club care, acum, are nevoie mai mult decât orice de liniște.  

Rezultatele etapei a 27-a a Ligii I:

U Cluj-Gaz Metan 3-4, CS Tr Severin-CSMS Iași 2-1, Viitorul-Rapid 1-2, Astra-Ceahlăul 4-2, Bistriţa-CFR Cluj 0-5, Concordia Chiajna-FC Vaslui 1-1 (Welington ‘56 / Buhăescu ‘28), Pandurii-Dinamo 2-0, FC Brașov-Oţelul Galaţi 3-2, Steaua-Petrolul 2-2.