O întrebare la care, deocamdată, este greu de răspuns. Dar este o întrebare pe care, însă, nu poți să ți-o pui. Mai ales că echipa ilfoveană nu este singura „victimă” a greșelilor de arbitraj. Impresia este, însă că FC Voluntari s-a „abonat” la astfel de greșeli…

Una peste alta, FC Voluntari nu joacă rău deloc. Cu atât mai frustrant faptul că ilfovenii sunt, iată, nemeritat am spune noi, la cea de-a patra înfrângere consecutivă. Dacă în meciul împotriva Stelei, de acum o săptămână, Ovidiu Hațegan a avut „grijă” ca echipa lui Becali să iasă învingătoare, în ultima etapă cel care i-a dat o mână de ajutor echipei antrenate de Cristian Pustai a fost Marius Avram, care nu a dat două cartonașe roșii medieșenilor și nu a acordat  două penalty-uri pentru Voluntari!

Un arbitraj anapoda

Prima greșeală a lui Avram s-a înregistrat în minutul 16, când Florin Cernat a fost lovit violent cu cotul în figură de Iulian Cristea, undeva, la centrul terenului. Cernat, plin de sânge, a ajuns la vestiar cu fața tumefiată. Părerile sunt unanime: Avram trebuia să dea Roșu! Iată ce a spus Ion Crăciunescu, după ce a analizat faza, la Digi Sport: „Toate roșiile care sunt în stoc, toate trebuie date. Eu nu înțeleg, cum nu a putut vedea cum a dus cotul în spate. Eu nu aș ierta niciodată un arbitru pentru un astfel de lucru. Este intenție! Nu poți duce cotul în spate la nivelul feței”. Crăciunescu a mai spus că în ultima vreme au fost mai multe partide în care cei de la Voluntari au avut probleme de arbitraj. „S-au strâns prea multe pentru o echipă mică”, a mai adăugat Crăciunescu.

Două penalty-uri neacordate ilfovenilor

Aceeași unanimitate de păreri a existat și în cazul penaty-ului neacordat de Avram în min. 74, când Deac a fost tras clar de tricou în careul medieșenilor, și astfel dezechilibrat, de Susnjar. „Se vede clar ținerea de tricou, este un penalty evident. Avram pare aproape de fază, dar este prost poziționat. Este un penalty clar ca lumina zilei. Era 1-0 pentru gazde, atenție!”, a spus Gabi Balint, la Digi Sport. Patru minute mai târziu (78) același Deac a fost faultat în careu de Zaharia, dar arbitrul a dictat invers, fault în atac! „I-a dat cu nasul în pumn. D-aia a dat fault pentru Zaharia”, a spus, ironic, Gabi Balint, susținut de Claudiu Niculescu: „Lovitură liberă, adică penalty, și cartonaș roșu”, a spus și acesta. „Au fost trei greșeli mari de arbitraj în defavoarea celor de la Voluntari”, au precizat cei doi experți Digi Sport. Ce ar mai fi de comentat? Poate doar faptul că Cernat a scăpat destul de ieftin, doar cu o contuzie, fără fractură de piramidă nazală. Cert este că prestația lui Marius Avram i-a propulsat în clasament pe medieșeni pe un loc de play-off (6), în timp ce FC Voluntari s-a prăbușit până pe locul 10, de unde, până în prezent, dădea semne că va fi una dintre surprizele sezonului.

Florin Marin, deocamdată, rezistă

În ceea ce privește soarta antrenorului lui FC Voluntari, deocamdată nu sunt semnale că el ar putea fi demis. Așa cum spuneam, sub conducerea lui Florin Marin, ilfovenii practică un fotbal dinamic, interesant, elegant, pe alocuri. Numai că, se pare, nu prea este loc pentru ei printre „granzii” din prima Ligă și trebuie să fie„astâmpărați”.

(…) Nu meritam să pierdem, egalul era un rezultat echitabil. Am avut și bara aceea a lui Bălan și cred că am avut penalty neacordat la Deac. Nu e normal ce se întâmplă, se repetă greșelile împotriva noastră!”, a spus Florin Marin, după acest meci controversat.