Cirque du Soleil va aduce la București, pentru cele șase reprezentații ale spectacolul „Varekai”, 50 de acrobați și muzicieni din 19 țări. De asemenea, va avea o logistică impresionantă precum scenă de 540 metri pătrați.

Decorurile, scena și aria de antrenament din backstage cântăresc aproape 2,5 tone. Zona din spatele scenei include o cameră de fizioterapie dedicată, catering, garderobă și birouri administrative.

Echipamentele și tribunele vor ajunge în România încărcate în 30 de camioane. Amenajările vor fi făcute în aproximativ o săptămână.

Garderoba conține peste 600 de costume

Garderoba „Varekai” conține peste 600 de costume, pantofi, peruci, pălării și accesorii. Pentru finalizarea costumelor originale, au fost necesare 33.000 de ore de muncă minuțioasă. Costumele sunt realizate preponderent din lycra, la care se adaugă materiale speciale, precum tije de titan. Săptămânal, sunt necesare 250 de ore de curățătorie pentru le păstra impecabile în turneu.

Toate costumele sunt fabricate la comandă, majoritatea fiind produse în atelierul propriu din Montreal. Atelierul are peste 300 de angajați cu normă întreagă, specialiști în domenii precum încălțăminte, design textil, dantelărie, perucherie, imprimerie și pălării de damă. Artizanii modelează pălăriile exact pe capetele celor care le poartă.

Șase reprezentații la București

Show-ul „Varekai” va avea șase reprezentații la București, în Pavilionul Central de la Romexpo — 3, 4, 5 și 6 mai de la ora 20,00 și 7 mai de la orele 13,00 și 16,30.

Biletele pot fi achiziționate, la preț întreg, la prețuri cuprinse între 127 de lei și 550 de lei, și cu reducere de 30%, pentru copii, cu prețuri cuprinse între 89 și 385 lei.

Pentru copii cu vârste între 3 și 12 ani, inclusiv, accesul se face doar însoțit de un adult, pe baza unui act valid ce stabilește vârsta copilului: certificat de naștere, carnet de elev, pașaport. Biletele cu reducere pentru copii sunt disponibile în număr limitat.