MADR a publicat un act normativ prin care intenționează să clarifice și, totodată, să completeze condițiile pe care trebuie să le îndeplinească fermierii pentru a deveni eligibili la subvenția pentru motorină utilizată în agricultură.

Principala modificare are în vedere suprafața de teren agricol pentru care beneficiarii pot să solicite și să primească această subvenție de la APIA.

Conform actului normativ supus dezbaterii publice pe site-ul MADR, beneficiarii ajutorului pentru motorina utilizată trebuie „să exploateze un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 1 ha, suprafața parcelei agricole să fie de cel puțin 0,3 ha, iar în cazul serelor, solarelor, viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, arbuștilor fructiferi, suprafața parcelei agricole să fie de cel puțin 0,1 ha și/sau, după caz, să dețină un număr minim de animale. Pentru legume cultivate în sere și solare, pentru care se acordă schema de sprijin cuplat, suprafața minimă a exploatației este 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelei este de 0,03 ha. Prin excepție, pentru ciuperci se iau în considerare suprafețele din adeverințele emise de Primării”.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.423