Măsuri de ordine la festivalul Summer Well
Măsuri de ordine la festivalul Summer Well

”Începând de astăzi, 12 august și până duminică, 14 august, în incinta Domeniului Stirbey din orașul Buftea, județul Ilfov are loc Festivalul Summer Well, la care vor participa aproximativ 15.000 de persoane. Cu această ocazie, structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt la datorie și vor asigura menținerea unui climat de siguranță, ordine și liniște publică. Împreună cu toți colegii prezenți aici dorim participanților zile minunate și petrecere frumoasă!”, a transmis prefectul județului Ilfov, Simona Neculae, în debutul festivalului.

Prefectul jud. Ilfov, Simona Neculae
Prefectul jud. Ilfov, Simona Neculae

”Aducem la cunoștința cetățenilor faptul că în cadrul Festivalului Summer Well, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov acționează în teren cu efective mărite pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, pentru protejarea participanților, creșterea capacității de intervenții în situații de urgență, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Așadar, în perioada 12-14 august a.c., aproximativ 215 polițiști ilfoveni, de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme și muniții, acțiuni speciale, prevenire și criminaliști vor acționa în zona de desfășurare a festivalului, precum și în zonele adiacente. Polițiștii rutieri vor fi prezenți și vor acționa pe traseele de deplasare, în vederea asigurării fluenței traficului auto și pietonal, și vor acționa pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, utilizând aparatele alcooltest, drug test și radare, dar și pentru prevenirea și combaterea oricăror încălcări ale normele prevăzute la regimul rutier. Pentru un festival în siguranță, fără evenimente nedorite și pentru a nu fi victimele unor fapte de natură penală sau contravențională, polițiștii ilfoveni vă recomandă să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, să nu consumați băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, să nu consumați substanțe psihoactive, să folosiți locurile de parcare special amenajate, prudență în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător, să respectați regulile de conviețuire socială, iar noaptea, târziu, să vă deplasați în grup, evitând locurile izolate și întunecoase”, a declarat Anne Marie Ciolcă, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Anne Marie Ciolcă, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov
Anne Marie Ciolcă, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov

Prevenirea și descurajarea săvârțirii faptelor antisociale

”În acest sfârșit de săptămână, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor asigura, în sistem integrat, ordinea și liniștea publică în zona desfășurării Summer Well, acționând cu elemente de prevenire și control pe căile de acces în Domeniul Știrbey, dar și pe traseele de afluire/defluire a participanților. Structurile de jandarmi prezente la festival vor acționa cu precădere, în scop preventiv și descurajator, în ceea ce privește săvârșirea de fapte antisociale, supravegherea modului de executare a controlului în zona punctelor de acces, respectarea regulilor stabilite de organizator, dar și pentru gestionarea operativă a oricăror fapte care aduc atingere climatului de ordine și siguranță publică”, au anunțat reprezentanții IJJ Ilfov.

ISUB-IF și SAB-If, la datorie

Și efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov sunt la datorie și au anunțat că vor acționa în regim integrat alături de celelalte structuri implicate, în speță SMURD București, SAB-IF, IPJ Ilfov, IJJ Ilfov și Agenția Națională Antidrog. În dispozitivul de intervenție sunt angrenate echipe de prim-ajutor, ambulanțe SMURD și SAB-IF, corturi de prim-ajutor, autospeciale de pompieri și alte categorii de resurse, care se pot folosi cu promptitudine pentru gestionarea oricăror situații de urgență care pot să apără. ”Le recomandă participanților să respecte normele de prevenire a incendiilor și condițiile organizatorice ale acestui eveniment, iar dacă sunt martorii unor situații de urgență, cum ar fi probleme medicale sau un incendiu, să sesizeze în mod direct echipele de medici, paramedici și pompieri prezente în misiune”, a transmis Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București – Ilfov.

Alis Grasu, manager SAB-If
Alis Grasu, manager SAB-If

Fără droguri!

În incinta festivalului a fost amplasat un Laborator de prevenire a consumului de droguri, care furnizează participanților toate informațiile necesare, riguros fundamentate științific, privind riscurile și consecințele negative ale consumului de substanțe psihoactive și modalități de protecție individuală pentru evitarea angajării în astfel de comportamente de risc. Aici au loc demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea unor ochelari speciali care imită optic efectele consumului de alcool și droguri și, la fiecare dintre scenele festivalului, echipe de specialiști ai Agenției Naționale Antidrog interacționează cu participanții, oferind informații suplimentare și recomandări extrem de utile.

De asemenea, pe toate ecranele LED disponibile în incinta festivalului rulează periodic mesaje de informare/prevenire și spoturi video elaborate de Agenția Națională Antidrog.