Prezentul, cu toate înfăptuirile și speranțele lui, e întotdeauna cel mai bun motiv de sărbătoare. Mai ales atunci când li se adaugă minunatele tradiții autentice, adunate de istorie. Iar transmiterea lor e cel mai bun mesaj  al contemporaneității. În acest fel, viața devine, cu adevărat, o sărbătoare a înțelepciunii generațiilor. Porțile celei de-a 9-a aniversări a Zilei Comunei Clinceni au purtat din plin acest mesaj admirabil și inspirat. Pentru comunitate, deschiderea lor a fost către suflet, înțelesurile modernizării, perspectivei de viitor, bucuriei, respectului față de credința strămoșească și datinile moștenite din vechime.

Articol apărut în nr. 352 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

clinceni

Urarea de „La mulți ani” a fost multiplicată și de alegerea zilei de duminică, 21 mai, a festivităților, când am prăznuit pe Sfinții Constantin și Elena, săditori ai creștinismului în lume. Mii de locuitori ai comunei s-au perindat la sărbătoarea comunei, în spațiul generos al modernului Complex Sportiv și de Agrement, care încadrează noua Casă de Cultură. El a devenit un amfiteatru al petrecerii, oferite prin programele artistice susținute de soliști îndrăgiți ai muzicii folclorice și moderne. Spectacolul de pe scenă și buna-dispoziție au durat ore în șir, de la prânz până către miezul nopții.

O răspundere onorată

Ca în fiecare an, ofi­cia­litățile administraței locale, condusă de primarul Adrian Budeanu, s‑au ocupat cu brio de organizarea bunului mers al sărbătoririi. Aplauzele numeroșilor spectatori de toate vârstele, buchetele de flori dăruite interpretelor de către edilul localității, antrenul horelor tradiționale și a altor dansuri au făcut ca participarea publicului să fie deplină, adică pe măsura evenimentului.

Șuvoi de recitaluri artistice

În deschiderea repre­zen­tațiilor scenice au evoluat binecunoscuta interpretă de folclor Eugenia Moise Niculae, însoțită de cei doi fii ai săi – instrumentiștii  David și Alexandru. Alături de ei s-au aflat Georgiana Crăciun, Elena Stoican și grupul de copii, frumos intitulat „Zestrea Ilfoveană”, în costume tradiționale, ca păstrători ai datinilor noastre populare.

Momentele succesului la public au continuat cu iubita solistă Mărioara Man Gheorghe, susținută de micii interpreți ai „Mlădițelor Ilfovene”. Piesele lor muzicale autentice, frumusețea veșmintelor și aptitudinile artistice bine șlefuite au încântat publicul spectator, care i-a răsplătit cu aplauze la scenă deschisă, binemeritate. Între numeroșii copii interpreți s-au aflat Bianca Păun, Sofia David și încă mulți alții. Ei au fost urmați de grupa mică a trupei de dansatori „Pasitos”, conduși de Mădălina Simion și instruiți de maestrul Paul Șerban, cu care au cucerit aprecieri speciale de-a lungul timpului, prin spectacolele minunat întocmite.

Pe scena sărbătorii au fost prezente și alte vedete incontestabile ale folclorului nostru, cules din toate regiunile țării: Constantin Măgureanu, Cristina Turcu Preda, Niculina Stoican, acompaniați de taraful „Barosanii”, din Domnești.

Adriana Bahmuțeanu a prezentat spectacolul, pe tot parcursul său.

Către orele 20:00 a urcat pe scenă Nadir Tamuz, cântărețul ajuns celebru la noi după participarea la show-ul TV „X-Factor”, în anul 2012. El a fost însoțit pe scenă de două partenere dansatoare, care au însuflețit atmosfera recitalului. Versurile pieselor muzicale pe care le-a interpretat erau cunoscute de generația tinerilor adolescenți, care l-au acompaniat în permanență.

Au urmat instrumen­tiștii de la „Vega Band”, cu care apreciata solistă Cristina Săliștean a electrizat publicul. Alături de ea, pe scenă a urcat și vedeta din Clinceni – adolescenta Mihaela Petrache. Repertoriul lor a cuprins piese muzicale cunoscute, de o mare varietate ritmică și cu priză la public, mai ales cel tânăr.

Elena Gheorghe, ovaționată

Aclamată cu ovații, și-a făcut apariția îndrăgita solită Elena Gheorghe. Pe tot parcursul spectacolului ei, entuziasmul spectatorilor a căpătat intensitate maximă. Mărioara Man Gheorghe a schimbat fervoarea interpretării scenice cu cea a susținerii însuflețite a interpretei sa­le favorite, din milocul publicului.

În finalul spectacolului, Ana Lesko a avut un recital foarte bine apreciat de cei prezenți. Ambele interprete au oferit momente sclipitoare de antren și bună-dispoziție,  care au contribuit din plin frumoase dansatoare, ca partenere.

Evenimentul de zile mari s-a încheiat cu minutele spectaculosului foc de artificii și fiecare dintre cei prezenți a primit câte o felie de tort.