Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis spre SEAP anunțul de participare pentru procedura de achiziție publică destinată proiectării și execuției sectorului de Sud al noii Centuri a Bucureștiului, care va face legătura între autostrăzile A1 și A2.

Conform unui comunicat de presă al Companiei, acest nou segment de Centură va fi construit la profil de autostradă și va avea o lungime de 52 de km. Proiectul are o valoare de circa 580 de milioane de euro, va permite descongestionarea circulației în zona de Sud a Bucureștiului și va asigura traficul rutier de tranzit.

Proiectarea acestui segment de autostradă ar urma să dureze 12 luni, iar execuția 30 de luni, după atribuirea contractului. Termenul limită pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni.

Proiectul face parte din Noul Inel de Centură a Capitalei (Ringul 0) și va fi similar celor destinate fluidizării circulației în zona metropolelor europene. Acest proiect, diferit de Centura existentă a Capitalei, este inclus în Master Planul General de Transport și urmează să fie finanțat prin POIM 2014-2020.