Conform Agerpres.ro, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi a semnat astăzi revocarea din funcție a procurorilor Mihaiela Moraru Iorga și Doru Țuluș. De altfel, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat încă de ieri aviz favorabil revocării din funcție a acestor doi procurori ai Direcției Naționale Anticorupție.

 

„În ședința din data de 4 iulie 2017, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului-șef al DNA privind avizarea revocării domnului procuror Țuluș Doru Florin și a doamnei procuror Iorga Moraru Mihaiela din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție”, informa aseară CSM. Cei doi au fost audiați, ieri, în ședință secretă, de Secția pentru procurori a CSM.

Cererea de revocare, transmisă Consiliului Superior al Magistraturii, săptămâna trecută

Săptămâna trecută, pe 29 iunie, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate. De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș „pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.

Sursa: Agerpres.ro