Un cocktail delicios și răcoros preparat de noi în casă poate fi cel mai bun mod de a ne petrece zilele cu temperaturi ridicate. Iată cele mai bune răcoritoare obținute din pepene roșu și pepene galben, care ne pot răsfăța papilele gustative și ne pot încânta prietenii în momentele speciale! 

 

 Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 666, ediția print

  1. Limonadă de pepene roșu cu ghimbir

Ingrediente:

  • 3 linguri de miere sau după gust, o lămâie verde, o jumătate de kg de pepene roșu, zeama de la o jumătate de lămâie, ghimbir, frunze de mentă și cuburi de gheață.

Mod de preparare: Îndepărtăm coaja și semințele pepenelui. Miezul îl tăiem cuburi și îl mixăm la blender cu zeama de la o jumătate de lămâie, mierea și gheața. După ce amestecăm bine compoziția, turnăm limonada în pahare, tăiem lămâia verde rondele și punem câte o felie în pahar. Produsul se servește neapărat rece. Pentru ornament putem folosi felii de lămâie, frunze de mentă sau felii de pepene. Pentru o aromă și mai intensă, se poate pune și o bucată de ghimbir, cam de 2 cm lungime, tăiată în patru.

  1. Cocktail cu pepene roșu și lămâie verde

Ingrediente:

  • 5 cești cu pepene roșu, puțin suc de lămâie, 3 căni de apă plată rece, 2 căni de zahăr, cuburi de gheață și frunze de mentă.

Mod de preparare: Miezul de pepene îl mixăm la blender până când obținem o pastă densă. Într-o carafă punem apa rece, sucul de lămâie și zahărul. Amestecăm bine până când zahărul se topește complet și adăugăm pasta de pepene. Peste această compoziție punem cuburile de gheață apoi turnăm preparatul în pahare și-l ornăm cu frunze de mentă.

  1. Smoothie cu pepene galben și kiwi

Ingrediente:

  • pepene galben – 200 gr, mentă – 10 frunze, kiwi – 1 bucată, miere de albine – 1 lingură, suc de lămâie – 1 lingură.

Mod de preparare: Mixăm miezul de pepene galben împreună cu kiwi și sucul de lămâie. La final adăugăm gheață zdrobită și mierea de albine.

  1. Fresh de pepene galben cu piersici

Ingrediente:

  • 1 pepene galben, 2 piersici și câteva cuburi de gheață.

Mod de preparare: Pepenele galben tăiat cuburi îl dăm prin blender împreună cu feliile de piersică și cuburile de gheață. Ornăm freshul cu bucăți de pepene sau cu felii de piersică.

  1. Nectar de pepene galben

Ingrediente:

  • 1 pepene galben, 200 gr de miere de albine și zeama de la o lămâie.

Mod de preparare: Mixăm miezul de pepene tăiat cuburi, cu mierea de albine și zeama de lămâie. Lăsăm produsul la macerat timp de două ore apoi îl servim cu apă mineral sau sifon.

  1. Suc natural din pepene galben, zmeură și pepene roșu

Ingrediente:

  • 2 felii de pepene galben, 2 felii de pepene roșu, 200 gr de zmeură, 1 felie de lămâie și miere de albine, după gust.

Mod de preparare: Se taie fructele cubulețe (inclusive felia de lămâie) și se dau prin blender. Apoi se adaugă miere de albine, zahăr sau sirop de agave, după preferințe.