Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru intervalul 5 ianuarie 2017, ora 22.00 – 6 ianuarie 2017, ora 20.00, avertizări de cod galben de ninsori și pe alocuri viscol pentru județele Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Olt, Gorj, Mehedinți și Dolj și pentru intervalul 06 ianuarie 2017, ora 20.00 – 07 ianuarie 2017, ora 10.00, cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru județele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța.

De asemenea, pentru data de 6 ianuarie 2017, intervalul 02.00 – 18.00 există o avertizare de cod portocaliu de viscol pentru județele: Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați , Vrancea și București.

Poliția Română recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic și respectarea indicațiilor polițiștilor aflați în trafic.

Înainte de a pleca la drum, informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor și echipați-vă corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă(anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Începând de astăzi, peste 6.500 de polițiști de la nivelul județelor afectate de avertizările meteorologice de cod galben și cod portocaliu vor acționa suplimentar pentru siguranța traficului rutier și pentru prevenirea și gestionarea evenimentelor negative rezultate din înrăutățirea vremii.