Executivul a aprobat o Hotărâre care completează HG nr. 248/2020, respectiv HG nr.108/2019 din domeniul ajutoarelor de minimis în sectorul agricol, informează ­MADR printr-un comunicat.

Astfel, în cazul schemei de ajutor de minimis la tomate comunicarea către beneficiari a sumelor rămase sau potenţial de încasat se va realiza telefonic, prin fax sau în format electronic, prin e-mail, pentru solicitanţii care depun cererea şi documentele prin aceleaşi mijloace de comunicare; în judeţele în care există peste 500 de cereri înregistrate în Registrul unic, responsabilii DAJ vor efectua cel puţin una dintre cele două verificări ale culturii, la începutul rodirii sau la evaluarea producţiei.

Totodată, în cazul schemei de minimis pentru usturoi, beneficiarii programului vor transmite la DAJ cererea de înscriere şi documentele necesare accesării ajutorului prin fax sau prin e-mail, iar comunicarea de către reprezentanţii DAJ a sumelor rămase sau potenţial de încasat, se va realiza telefonic, prin fax sau prin e-mail.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.498