Ploaie de rugăciuni, la biserica ocrotită de Maica Domnului

Pentru localnicii din comuna 1 Decembrie, ziua de 15 august a fost o zi specială, de rugăciuni tămăduitoare și aleasă bucurie duhovnicească. Lăudată și prăznuită în chip luminos, Maica Domnului le-a adus mângâiere și bogăție spirituală tuturor celor care și-au lăsat activitățile cotidiene deoparte și au ales să se reculeagă la biserica păstorită cu multă dragoste de părintele Didel Stroe.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 512

Maica Domnului, cea care este model de răbdare, bunătate, iubire și smerenie, a fost preamărită și slăvită de preoții și credincioșii de la 1 Decembrie, în frunte cu primarul Petre Gheorghe. În ciuda vremii mohorâte, respectând măsurile de siguranță împotriva noului coronavirus, localnicii însetați de credință și iubire față de biserica din localitatea lor și față de Maica Domnului, care este ocrotitoarea lor spirituală, s-au adunat în ­curtea lăcașului sfânt și au înălțat la Ceruri rugăciuni de mulțumire și deosebită recunoștință pentru darurile primite de-a lungul timpului, prin care le-a arătat că le este grabnică ajutătoare. Plini de nădejde, aceştia ­i-au cerut Maicii Domnului să le dea sănătate și să-și reverse asupra lor darurile sfinte ale bunătății, ale dreptății și binecuvântării sale și pe viitor. Rugăciunile și minunatele cântări creștine, care au făcut ca slujba de la 1 Decembrie să fie una frumoasă și demnă pentru adevărata Împărăteasă a lumii, aproape că au asemănat preoții și enoriașii cu cetele îngerești. După marea de nori fumurii care au și adus o ploaie răcoroasă de vară, totul în jurul lor s-a umplut de lumină, iar Preacurata Fecioară, cu mâna-I sacră, le-a adus liniște și mângâiere sufletească.

“Încă din primele secole și până astăzi, Maicii Domnului i se cuvine supra cinstirea. Este adevărat că toți sfinții sunt buni pentru a ne fi mijlocitori, dar niciunul dintre ei, oricât i-am cinsti noi, nu poate să rivalizeze într-un fel cu Maica lui Dumnezeu, pentru că, în calitatea Lui de Fiu, ca fiu al omului, născut realmente din pântecele cel pururea feciorelnic al Maicii Domnului, Hristos Mântuitorul nu poate să nu fie mai sensibil decât vis-a-vis de orice altă rugăciune purtată de orice sfânt vreți dvs. înaintea Lui. De aceea, în afară de adorarea pe care o datorăm exclusiv lui Dumnezeu, nimeni nu este mai cinstit în acest Univers decât pururea Fecioara Maria. Este și motivul pentru care, celor care purtați acest nume, vă aduc urările mele de bine, de sănătate, de spor întru toate. Fiți fericiți că purtați acest nume de neîntrecut, dar încercați ­să-l purtați și cu responsabilitatea pe care o impune! Celor care ați pomenit azi apropiați, ființe dragi cu acest nume de o sfințenie neegalată decât de Dumnezeu, mutați la Ceruri, Dumnezeu să-i odihnească, iar dvs. să fiți sănătoși. La mulți ani!”, le-a spus părintele Didel Stroe, parohul bisericii închinată Adormirii Maicii Domnului, credincioșilor, la marele praznic.