Asociația Grup de Acțiune Locală (GAL) Berceni a organizat, la finele lunii iulie, un concurs de fotografii intitulat “Comuna Berceni în imagini”, ocazie ce a reunit o serie de manifestări cultural artistice și sportive cu multe premii și voie bună, dedicate locuitorilor comunei.

Articol apărut în nr. 364 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

GAL Berceni

Concursul organizat în mediu online și-a propus să surpindă momente inedite, clipe frumoase, peisaje, obiceiuri și oamenii din comuna Berceni. Iar fotografiile nu s-au lăsat prea mult așteptate. Au fost jurizate peste 240 de imagini foto și, evident, cele mai apreciate, au fost premiate. Iar premiile au fost consistente și, în totalitate, susținute de firme din comuna Berceni. Pentru ca atmosfera să fie și mai de sărbătoare, premierea a fost acompaniată de momente artistice deosebite ale copiilor talentați din Berceni. Partea artistică a fost coordonată de prof. Vicențiu Enache, iar micile vedetele care au cântat și încântat publicul au fost Maria Ene, în duet cu Ioana Păcuraru, Adelina Baicu, Adelina Larisa Mercioniu, acompaniată de chitară și debutanta Anne Marie Pinitilie. Au mai avut loc concursuri de kendama, șah și fotbal. La fiecare competiție, finaliștii au urcat pe scenă, în fața spectatorilor. Absolut toți finaliștii au câștigat, la rândul lor, premii.

GAL Berceni 2

Organizatorii au amenajat, pentru copii, mici ateliere pentru creații din plastilină sau origami, au pus la dispoziție mingi, baloane și multe creioane colorate. De-a lungul evenimentului, aproape 140 de copii și 60 de adulți au fost prezenți la acțiunile organizate în jurul concursului de fotografii. Fiecare dintre aceștia au primit din partea sponsorilor prăjituri, bomboane sau diferite vouchere. Tot în cadrul evenimentului a avut loc o expoziție cu creații vestimentare, creații hand made, săpunuri naturale, decorațiuni florale, miere și dulceață.

Acesta a fost primul mare eveniment organizat de GAL Berceni în parteneriat cu Primăria Berceni. Amintim că acțiunile GAL Berceni au debutat în primăvara acestui an, cu atelierele gratuite pentru copii – “Dimineți de poveste”, în cadrul cărora cei mici au ascultat povești, au cântat, au dansat și au bricolat. A mai fost organizat, de asemenea, un inedit atelier de igienă dentară – “Dinți sănătoși – Copii sănătoși”. La aceste activități, până la sfârșitul lunii
iunie, au participat zeci de copii.

GAL Berceni a mai organizat pe 8 martie – “Ziua Femeii”, unde au fost prezente 24 de femei de afaceri.