Ciolpani
A început oficial campania, iar Cristina Manicea, candidatul ALDE la primăria Ciolpani, împreună cu echipa de consilieri și susținători, au mers din poartă în poartă pentru a discuta cu oamenii și a le afla problemele, punctele lor de vedere în privința dezvoltării comunei și felul în care ei, alegătorii, apreciază stadiul actual al investițiilor și al situației comunei în care locuiesc.
Tigănești: apă, canalizare, grădiniță…
“Împreună cu echipa și susținătorii noştri am fost în satul Țigănești și iată care sunt nemulțumirile adunate în timpul discuțiilor cu ei:
Ü apa, care nu ajunge decât la o mică parte dintre locuitorii acestui sat și canalizarea, de altfel inexistentă în toată comuna;
Ü lipsa unei grădinițe cu program prelungit de care, numai în acest sat, ar beneficia peste 20 de copii;
Ü trotuarele construite în urmă cu mulți ani de Consiliul Judetean Ilfov și neîntreținute deloc de către administrația locală.
Precizez că aceste trotuare au fost făcute din fondurile Consiliului Judetean Ilfov împreună cu sanțurile și podețele. Acest lucru se întâmpla în perioada 2008-2012. Ulterior, administraţia locală nu s-a preocupat deloc de menținerea investiției la standardele la care a fost făcută”, spune Cristina Manicea.
Izvorani: apă, canalizare, dispensar, farmacie….
Locuitorii din comună s-au alăturat Cristinei Manicea pentru a merge și în satul Izvorani.”Acest sat din comuna Ciolpani a fost primul care a beneficiat de dezvoltare în zona de construcţii, după 1989, dar este astăzi, aș putea spune, satul uitat de autoritatea locală. Deși aici avem sediul Comitetului Olimpic Român, gazda unor mari competiții sportive, Castel Film, locul unde au filmat actori renumiți din toată lumea, avem un lac superb, lacul Snagov, avem pădure și foarte mulți oameni mutați din orașe mari învecinate, cei din Izvorani sunt ignorați total, de 8 ani de zile. Mai mult decât atât, comunitatea a investit din fonduri proprii, reușind să construiască o poartă de lemn care să indice intrarea în satul Izvorani”, povestește Cristina Manicea. „Tot ceea ce a făcut primarul la acel moment a fost să vină la inaugurarea porţii, la care el nu a contribuit cu nimic. Menționez că am ridicat poarta după doi ani în care ni s-a promis că o să se facă, după doi ani de drumuri și rugăminți la primărie. După doi ani de promisiuni, ne-am hotărât să strângem bani, noi, locuitorii din Izvorani, și să construim singuri”, a spus Mugurel Vasile, inițiatorul acestui proiect și candidat la funcția de consilier local al comunei Ciolpani din partea ALDE.
Iată cu ce probleme se confruntă locuitorii din Izvorani, așa cum au fost ele notate de echipa de campanie:
Ü lipsește cu desăvârșire rețeaua de apă, nu mai vorbim de canalizare;
Ü oamenii au nevoie de un cabinet medical care să funcționeze măcar o dată pe săptămână;
Ü o farmacie ar fi de real folos;
Ü rețeaua electrică ar trebui extinsă în câteva zone în care s-au construit case care, la ora actuală, funcționează pe bază de generator de curent electric;
Ü gazele naturale sunt trase pe strada principală, Nicolae Grigorescu, dar ramificațiile din această stradă așteaptă;
Ü o problemă spinoasă a acestui sat sunt terenurile care, la momentul boom-lui imobiliar, se vindeau cu sute de euro metrul pătrat. Acum, oamenii vor măcar să le mai cultive, dar, surpriză, nu le mai găsesc.
Ciolpani – ploaie în curţile oamenilor, fără apă, canalizare şi curent electric
Și la Ciolpani echipa chipa condusă de Cristina Manicea a stat de vorbă cu fiecare om în parte pentru a le afla problemele şi dorinţele. „Dacă stai şi îi asculţi pe fiecare în parte, aşa cum este normal, de altfel, îţi dai seama că cetăţenii acestei comune nu au nevoi ieșite din comun. Toate dorinţele oamenilor sunt pertinente, sunt în direcţia unei normalităţi, sunt lucruri de bun simţ, sunt nevoi care duc cu un efort minim din partea autorităţilor către un trai decent, nu mai mult”, declară Cristina Manicea. Dar, trebuie să ştiţi că, în Ciolpani nu există şanţuri pentru drenarea fluxului apelor pluviale. De ce? Pentru că, la un moment dat, au fost puşi în posesie oameni pe terenuri care aparţin domeniului public, iar noii proprietari au găsit de cuviinţă să blocheze sau să astupe canalele. Apa, nemaiavând unde să se scurgă, bălteşte în curţile oamenilor. Marea problemă se întâlneşte în zona dinspre DN1, mai grav, în zona locuinţelor de la DN. Şi dacă te gândeşti că acest lucru are o soluţie simplă….
O altă problemă a cetăţenilor din Ciolpani sunt veşnicele subiecte: apa şi canalizarea. Zona DN-ului nu are deloc reţea de apă, nu mai reluăm tema canalizării, căci nici aceasta nu există. Bine, bine, dar nici reţea electrică? „Sunt zone în care s-au construit case în ultimii 8-9 ani şi nici acum reţeaua electrică nu este extinsă. Mă doare să văd că, în 2016, nu reuşim, la 30 km distanţă de Bucureşti, să nu avem curent electric. Mă îndoiesc că ENEL a primit cereri de branșare şi le-a ignorat atâţia ani, pentru că acolo sunt oameni care îşi doresc să plătească facturi în schimbul serviciilor acestei societăţi. Ruşine! Este un serviciu banal, specific secolului XXI”, a declarat Cristina Manicea. Dar grădiniţă cu program prelungit? Nu există nici aceasta. „Am fost foarte atentă la fiecare cuvânt, la fiecare doleanţă, pentru a face un program de administrare corect, în concordanţă cu ceea ce au nevoie concetăţenii mei, cu soluţii clare şi cu termene care să nu fie doar promisiuni de campanie electorală. Voi fi extrem de sinceră şi de transparentă, de aceea voi avea un program cu diferite termene: scurt, mediu şi lung, fără a ignora priorităţile. Sunt multe de făcut şi sunt o persoană ambiţioasă, cu experienţă în administraţie, înconjurată de o echipă calificată pe diverse domenii şi ştiu că a înşela încrederea acordată de oamenii din comuna Ciolpani, ar însemna să mă dezamăgesc pe mine”, consideră Cristina Manicea.
Piscu – satul bunicilor singuri, departe de toate cele
În ziua campaniei în satul Piscu, cei care s-au alăturat Cristinei Manicea au depăşit câteva sute de persoane. „Mă bucur să văd că, pe zi ce trece, oamenii ni se alătură şi tot mai mulţi cred în noi. Ne‑am format ca echipă în urmă cu maximum două luni şi sunt mândră de cei care sunt lângă mine”, povesteşte Cristina Manicea. Dar, ce probleme au spus oamenii din Piscu că au? Evident, în tot satul nu există apă şi canalizare. Nu avem nici grădiniţă cu program prelungit. Avem, în schimb, un sat cu tradiţie în olărit, dar…nepromovat. Şi aici oamenii au nevoie de un cabinet medical, pentru că satul Piscu are o populaţie îmbătrânită, pusă în faţa unui drum lung până la cabinetul de la Ciolpani. „Pentru bunicii şi părinţii din Piscu, rămaşi singuri, atât de departe, insist să afirm că locurile de muncă pentru tineri sunt o urgenţă. Acei tineri au fost forţaţi de viaţă să plece şi să-şi lase familiile să se descurce singure, la bătrâneţe. Iar aceasta, credeţi-mă, nu este deloc simplu, dacă stai la Piscu”, spune Cristina Manicea.
Nu vă mai fie frică!
“Îi încurajăm pe locuitorii comunei Ciolpani să vină și să ne spună of-urile și punctele lor de vedere, astfel încât să pot deveni vocea fiecăruia și, împreună, să dezvoltăm această localitate. Programul de guvernare locală este deja conturat, însă, va fi definitivat după ce vom asculta pe toată lumea din comună, pentru a găsi soluții reale, de folos tuturor. Programul meu de guvernare locală este construit 100% în sprijinul fiecăruia dintre locuitori și cuprinde de la bun început soluții clare, concrete, pentru fiecare problemă în parte. Atât eu, cât și echipa de campanie, vă stăm la dispoziție cu orice informație și ajutor juridic, motiv pentru care, vă îndemnăm să nu vă lăsați intimidați de presiunile, zvonurile false și amenințările unei persoane care luptă pentru binele propriu și nu pentru cel al localității”, afirmă Cristina Manicea.
Fără consultații medicale gratuite, la Ciolpani!
Și pentru că nu putem lăsa lucrurile la voia întâmplării, pentru că Jurnalul de Ilfov este un ziar în interesul cetățeanului, îi informăm pe locuitorii localității Ciolpani că, la sfârșitul săptămânii, pe 14 mai, mai exact, trebuia să aibă loc o sesiune gratuită de consultație medicală, anunțată în urmă cu două luni. Însă, din cauza actualului primar al comunei, care s-a opus acestei campanii desfășurate în tot județul, nu doar la Ciolpani, oamenii nu au mai beneficiat de posibilitatea de a-și afla starea de sănătate prin intermediul unor consultații și analize gratuite. „Îmi pare rău că edilul nu reușește să privească această competiție ca pe una în binele comunității și nu ca pe una în nume personal. Îmi pare rău că acei care au de suferit, de fapt, sunt oamenii din comuna Ciolpani. Și aceasta pentru că actualul primar nu se gândește decât la cum să câștige el din nou mandatul, fără a ține cont, de măcar, banala fișă a postului, care îl obligă prin jurământ să fie în slujba cetățeanului care i-a acordat votul’, a declarat Cristina Manicea.
Concluzie?
„Da, am o singură concluzie: Tot ce am afirmat în articolul publicat în 29.03, în care spuneam ce nu avem la Ciolpani, a fost confirmat 100% de miile de oameni întâlniţi în această primă săptămână de campanie. Iar această confirmare îmi dă forţa necesară pentru a merge mai departe, în slujba oamenilor din Ciolpani”, declară Cristina Manicea
