Asociaţia “Spirit Tânăr” a adunat, într-o competiţie de excepţie, elevii talentaţi și pasionaţi de frumos din localitate

Primăria și-a susţinut micii mari iubitori de artă fotografică pe tot parcursul proiectului

Mesajele concurenţilor sunt minunate

Pentru merite deosebite, elevii care au avut cele mai apreciate lucrări, au primit premii surpriză 

Fotografia, a cărei magie dăinuie prin timp, a unit elevii talentaţi și pasionaţi de frumos ai Școlii Gimnaziale “Gheorghe Corneliu”, din Domnești, în cadrul concursului “Oglinda”. El a fost organizat de Asociaţia “Spirit Tânăr” și s-a desfășurat online. Pentru strădania și izbânda de a ne face să conștientizăm că frumuseţea care ne atinge sufletul este peste tot în jurul nostru elevii au fost premiaţi vineri, 26 februarie, la Grădiniţa “Tărâmul Prieteniei”, din localitate. Primăria Domnești, autorităţile locale și școala au susţinut asiduu întregul proiect. 

 

Articol pubicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 358, ediția print

Într-o lume tot mai grăbită, în care virtuţile sunt apăsate din ce în ce  mai tare în goana după confortul cotidian, comuna Domnești se mândrește cu foarte mulţi copii de-a dreptul speciali, sensibili sufletește și dăruiţi frumosului. Frânturi din sufletul lor cald și inocent ne-au lăsat și atunci când ne-au prezentat propriile creaţii fotografice de la concursul “Oglinda”, la care au participat în această iarnă. Ei au ilustrat, într-o manieră unică, prietenia, bucuria, parte din viaţa lor cotidiană. Dragostea pentru natură și tot ceea ce ne înconjoară se remarcă în toate lucrările lor. Fotografiile surprind locuri, lucruri și oameni care ne îndeamnă să tindem spre a fi mai buni, nu spre a fi perfecţi. Concursul, care a fost un fel de voce vizuală oferită acestor copii, ne dă tuturor posibilitatea de a vedea cum frumosul este în tot ce ne înconjoară… o floare, un copăcel, un animăluţ, un om de zăpadă, un răsărit de soare, o căsuţă bătrânească etc. Lucrările le-au fost apreciate de toţi cei care au avut șansa să le admire. Pentru meritele deosebite, vineri, 26 februarie, în prezenţa viceprimarului Costel Ștefan, a inspectorului asistent în cadrul primăriei locale, Iordache Gabriela, și a directorului adjunct al Școlii Gimnaziale “Gheorghe Corneliu”, din Domnești, Gabriela Ilisie, copii au primit premii speciale, diplome, medalii, premii în bani, din partea iubitorilor de arte frumoase. Menţiunile au fost dăruite de către Asociaţia Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilităţi din România (AMVVD), eroi răniţi în luptele din Afganistan, iar premiile de către Asociaţia “Spirit Tânăr” și sponsori. “Oglinda” le-a dezvoltat elevilor dragostea pentru frumos și creativitatea.

“Primăria ajută Asociaţia «Spirit Tânăr» pentru a concepe un proiect care să vină în ajutorul copiilor, pentru formarea lor educaţională și în spirit de disciplină. Le mulţumesc acestor copii minunaţi pentru că au participat la o acţiune de acest fel. A fost un proiect minunat și util totodată, pentru că îi ajută să își dezvolte creativitatea și să devină tot mai competitivi”, a spus Costel Ștefan, viceprimarul comunei Domnești. De altfel, viceprimarul a transmis felicitări și le-a adresat participanţilor și organizatorilor gânduri alese din partea primarului Adrian Ghiţă, care nu a putut fi prezent la ceremonia de premiere a elevilor. “Școala noastră, partener al Asociaţiei «Spirit Tanăr» în acest concurs, este reprezentată prin copiii foarte talentaţi care au încercat pentru prima dată fotografierea. Ei au reușit să surprindă peisaje frumoase, momente din viaţa comunei, de la școală, din viaţa copilăriei lor. Vă felicit, dragii mei, pentru curajul de a participa cu o temă nouă pentru voi și pentru rezultatele obţinute. Adresez felicitări și mulţumiri pentru colaborare Asociaţiei «Spirit Tânăr» și AMVVD, părinţilor și comunităţii locale. Este de apreciat faptul că cei de la asociaţie s-au străduit să găsească sponsori, astfel încât în afară de imaginile frumoase care rămân în arhive, să obţină și premii. Astăzi, la premiere au fost prezenţi și colegii de la învăţământul preșcolar, de la gimnaziu, Mirela Stănescu, Gabriela Ioniţă, Anca Marinela Tănase, Carmen Neagu și Cristina Alexandru. Vreau să transmit faptul că dir. Ionela Liliana Ştefan nu a putut să participe la acest eveniment, dar, în numele dumneaei, felicităm și copiii și pe toată lumea și îi asigurăm că vom continua să fim un partener de nădejde în astfel de proiecte și, mai ales, în astfel de momente”, a spus Gabriela Ilisie, directorul adjunct al școlii. 

“Urmaţi-vă visul!”  

 “Dragi copii, noi încercăm să promovăm adevăratele valori. Urmaţi-vă visul, dorinţele, ideile și tot ceea ce credeţi că este important pentru viitorul vostru! Răspundeţi întotdeauna prezent comunităţii care organizează asemenea întâlniri, absolut remarcabile”, a spus col. rez. Dan Cosma, prim-vicepreședinte AMVVD România. Cătălin Pârvu, președintele Asociaţiei “Spirit Tânăr”, Cetăţean de Onoare al comunei Domnești și membru AMVVD, a amintit:  “Fotografiile care au ajuns la asociaţie, peste 100, au fost foarte reușite. Cele premiate au fost alese cu greu, dintre toate câte s-au evidenţiat. Din juriu au făcut parte membrii asociaţiei, reprezentanţi ai Primăriei Domnești, cadre didactice din partea școlii și fotografi profesioniști. A existat și un premiu al juriului. A fost o bucurie pentru noi să găsim copii care vor să se autodepășească, să încerce lucruri noi în viaţă, folositoare și, ușor-ușor, să-i îndreptăm către un anumit domeniu din care să facă un hobby care, poate deveni o profesie. Dragi copii, vă îndemn să aveţi în minte că Asociaţia «Spirit Tânăr» își dorește să fie și o punte de legătură între societatea civilă și sistemul militar. Noi suntem o asociaţie care vine în sprijinul comunităţilor locale. Ne bucurăm că școala și autorităţile locale ne primesc cu drag și ne susţin. Suntem deja la al doilea eveniment cu școala de aici, urmează și al treilea și multe altele. Copii, să nu uitaţi niciodată că noi suntem români pentru că avem o istorie frumoasă și avem niște militari, eroi din primele două Războaie Mondiale, din teatrele de operaţii. Chiar dacă nu vreţi să deveniţi militari, nu ezitaţi să apelaţi la asociaţia noastră pentru că vă vom ajuta să vă găsiţi latura voastră vocaţională, ca să ajungeţi acolo unde trebuie să fiţi în viaţă. Mulţumesc în primul rând autorităţilor locale, primarului Adrian Ghiţă, viceprimarului Ștefan Costel, Consiliului Local, care ne-au primit cu drag și susţin această asociaţie și ideile ei, directorului școlii, Liliana Ștefan, directorului adjunct al școlii, Gabriela Ilisie, pentru că ne-au primit și ne-au încurajat să dezvoltăm aceste proiecte, voluntarilor asociaţiei, sponsorilor – Atelier Foto Domnești, Centrul de Publicitate, părinţilor, vouă, dragi copii, și cadrelor didactice care vă îndrumă foarte frumos”. 

Diplome de merit și premii pentru cei mai buni elevi fotografi

Premiile au constat în acordarea de diplome, medalii, tricouri din partea asociaţiei (n.r. + cele din partea AMVVD). Au fost și premii în bani. Locul I a fost premiat cu 500 de lei, premiul II cu 400 de lei și premiul III cu 300 de lei. Cele cinci menţiuni au primit câte 200 de lei fiecare și au fost oferite de către AMVVD. S-a acordat și un premiu special care a constat într-un aparat foto. Cei 33 de candidaţi admişi în competiţie au primit câte 100 de lei. Primele trei locuri au fost câștigate de elevii: Banu Mario, Mohammadi Golhin Sara Isabel, Ionescu Sara. Premiile au fost oferite de viceprimarul Costel Ştefan, Cătălin Pârvu, Gabriela Ilisie, col. rez. Dan Cosma, de la AMVVD, și directorul de comunicare Mihai Darie.