Voluntarii Patriarhiei Române au revenit cu alimente la familiile necăjite

◉ „O familie chiar nu avea ce pune pe masă”

Ziua de 24 februarie a fost una cu totul specială pentru 32 de familii necăjite din județele Ilfov și Prahova. În ziua dragostei la români, acestea au primit vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale care, ­le­-au dăruit câte o îmbrățișare caldă și pachete cu produse alimentare de strictă necesitate. Totul s-a desfășurat în cadrul unei noi ediții a campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult! ”.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 592, ediția print

Beneficiari au fost membrii familiilor fără posibilități materiale din  Balta Neagră, comuna Nuci, din județul Ilfov și cei din Balta Doamnei și Curcubeu, din județul Prahova. „Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” continuă să sprijine familiile aflate în dificultate. De data aceasta am poposit, atât în județul Ilfov cât și în județul Prahova unde am ajutat mai multe familii. Am sprijinit bătrâni singuri, familii numeroase, dar și persoane care aveau grave probleme de sănătate. Aceste persoane ne-au fost indicate de preoții parohi. Contează foarte mult pentru aceștia orice gest mic. Într-una din localități, pe o fețiță  dintr-o familie defavorizată pe care o sprijinim de mai mulți ani, am găsit-o de data aceasta suferind de o afecțiune dermatologică severă, posibil contagioasă, din cauza căreia nici măcar nu mai putea frecventa școala de mai bine de trei luni. Am luat legătura cu medic dermatolog pentru a o sprijini. Pe lângă alimentele oferite familiei respective, i-am ajutat și financiar pentru a procura medicamentele necesare pentru cea mică. Este important ca oamenii să conștientizeze că biserica le este întotdeauna alături, că numai cu sprijinul milostivului Dumnezeu putem să mergem mai departe. Noi nu facem decât să le arătăm celor la care mergem, toată dragostea noastră creștinească”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

„O familie chiar nu avea ce pune pe masă”

Gestul voluntarilor a fost primit cu mare bucurie atât de familiile beneficiare, cât și de preoții care au grijă să le aducă un strop de alinare sufletească. „A fost o activitate binevenită atât pentru copii dar și pentru părinții lor, care au primit cu bucurie darurile oferite de către voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale. Aceștia se bucură de fiecare dată când voluntarii se află în mijlocul lor aducându-le diverse daruri.  În cazul uneia dintre familiile sprijinite, în care părinții nu lucrează decât când găsesc ocazional, voluntarii au găsit membrii familiei întristați căci chiar nu aveau ce pune pe masă”, a spus părintele Gheorghe Nuță Popescu, de la Parohia Balta  Neagră. Campaniile de ajutorare, organizate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, vin în completarea acțiunilor social filantropice desfășurate de parohii. De la începutul pandemiei și până în prezent, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au desfășurat peste 437 de activități social-filantropice, în 22 județe ale țării, ajutând 8.900 de familii cu posibilități mate­riale reduse.