Un transfer surpriză efectuat de echipa lui Adrian Falub a pus pe jar presa de specialitate din România. Este vorba de transferul lui Artem Milevski, fotbalist liber de contract, un fost internaţional ucrainean, cu zeci de prezenţe în Champions League, precum și la Mondialul din 2006 și la Euro 2008.

Surpriza a fost imensă, în primul rând pentru că un jucător cu o asemenea carte de vizită a acceptat să joace pentru „vulturi” pentru doar 7.000 de euro pe lună! Pe lângă acești bani, fostul star al lui Dinamo Kiev va încasa o primă record de 100.000 de euro,
dacă echipa din Chiajna va câștiga Cupa Ligii. Concordia este calificată în semifinalele acestei competiţii, în care urmează să întâlnească pe Dinamo București.

Milevski mai poate încasa o sumă chiar mai mare, dacă echipa antrenată de Falub va ocupa locul 7, la sfârșitul campionatului. Cu alte cuvinte, dacă va câștiga play-out-ul.

În cariera sa, noul atacant al Concordiei a câștigat 13 trofee cu Dinamo Kiev: 4 titluri de campion, 4 Cupe și 5 Supercupe ale Ucrainei.

Milevski ar vrea să joace cu Steaua, pe 15 februarie

„Ne-am înțeles pentru următoarele 6 luni, iar dacă totul decurge conform planului, vom prelungi înțelegerea cu încă un an“, a declarat Cristian Tănase, președintele Concordiei, cu ocazia parafării contractului. Cu același prilej, Artem Milevski a declarat că vrea să intre „în pâine”, cât mai repede. „Am început antrenamentele deja și sper să joc lunea viitoare cu Steaua, să ajut măcar 15 sau 20 de minute. Cunosc fotbalul românesc. Știam de Steaua și de Dinamo, iar acum știu și de Concordia, acest club mai mic, dar foarte serios”, a anunţat ucraineanul.

Pe lângă acest transfer-bombă, gruparea ilfoveană a mai achiziţionat încă 4 jucători: Feussi (Dinamo), N. Roșu (CFR Cluj), Obodo (liber de contract), Niasse (liber de contract). O altă schimbare la Concordia este numirea lui Liţă Dumitru ca președinte onorific al clubului și desemnarea lui Daniel Prodan, fost component al „generaţiei de aur”, în funcţia de director sportiv al echipei Concordia Chiajna, începând cu data de 8 februarie 2016.

 

Pancu, exclus din lotul lui FC Voluntari!

„Bunicul” Daniel Pancu (38 de ani), cel mai „bătrân” jucător din Liga I, a fost exclus din lotul echipei FC Voluntari de noul antrenor, Ionel Ganea. Fostul rapidist a lipsit din cel de-al doilea cantonament cu ilfovenii, după înlocuirea lui Mulţescu. „Din punctul meu de vedere, nu este nicio problemă. Eu l-am sunat pe Dumitru Dragomir să îi spun că am niște probleme medicale și niște probleme personale și că nu pot veni la prezentarea lui Ganea ca antrenor la FC Voluntari. Am fost accidentat, și acum mă doare piciorul”, a afirmat Pancu. „Eu mi-am spus punctul de vedere, am vorbit și cu Daniel și i-am spus că eu nu mă mai bazez pe serviciile lui. E jucătorul echipei Voluntari și rămâne în continuare la Voluntari. Nu este la un nivel foarte ridicat din punct de vedere fizic. Am avut niște jucători în cantonament și ar fi o lipsă faţă de ei. Mi s-a transmis de la început că am mână liberă”, a comentat antrenorul Ionel Ganea. În pauza competiţională, de la Voluntari au mai plecat următorii jucători: M. Costea, Goossens, Novakovici, Paul Botaș, Cedric Tchoutou, Alexandru Ioniță și Pârvulescu. Pe de altă parte, FC Voluntari a primit și „întăriri”: Monakana, Filipov, Bornescu, Calancea, Shamsin, Ștefă­nescu, Tudorie, Encean, B. Mitache, B. Țîru, V. Achim și Moke.