La trei luni de la incendiul care a îndoliat România,

Au trecut trei luni de la cumplita tragedie din Clubul Colectiv, când un incendiu imens, izbucnit de la scânteia unor artificii, a înghițit, cu limbi de foc, peste 60 de tineri. Pe 30 ianuarie, când s-au împlinit cele 90 de zile, preoții au revenit la altarul de flori și lumânări aprinse din fața clubului și au săvârșit o slujbă de parastas.

La împlinirea celor trei luni de la cumplita tragedie, tinerii care s-au stins în chinuri groaznice în vâlvătaia flăcărilor de la Clubul Colectiv, din București, au fost pomeniți prin rugăciuni speciale, de slujitorii Domnului. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un sobor de preoți a săvârșit sâmbătă, 30 ianuarie, slujba Parastasului de 90 de zile. De altfel, preoții s-au solidarizat cu victimele celei mai grave tragedii petrecute în ultimii ani în România, încă de la aflarea veștii în seara fatidică de 30 octombrie, când un incendiu devastator a curmat viețile a zeci de tineri și a îndoliat o țară întreagă. În Ilfov, zile în șir, preoții nu au contenit să-i pomenească în rânduielile bisericești și să rostească rugăciuni pentru odihna sufletelor celor ce s‑au stins în focul din vinerea neagră.

 

Au rostit rugăciuni și pentru însănătoșirea ră­niților, pentru răbdarea, puterea, pacea și liniștea sufletească a familiilor care, împietrite de durere, abia mai puteau să‑și plângă copiii, cu lacrimi fierbinți. Mai mult, pentru salvarea tinerilor internați în spitalele din Capitală, slujitorii Bisericii au donat sânge și au îndemnat creștinii de pretutindeni să meargă la centrele medicale specializate să doneze sânge.