Copiii bufteni pasionați de poezie s-au întrecut la o nouă ediție a concursului „Floare Albastră”, un adevărat festival al creației și interpretării la care au participat 120 de mici artiști talentați. Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 3 martie, la Centrul Cultural Buftea

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 443, ediția print

Și-au demonstrat talentul și inspirația la secțiunile de creație și interpretare copii de toate vârstele din Buftea, de la preșcolarii din grădiniţe, până la adolescenţii liceeni. Competiţia, ajunsă la cea de a IV-a ediție, s-a încheiat duminică, 3 martie, cu o festivitate încărcată de emoții, în cadrul căreia micii poeţi şi recitatori au fost recompensați, în aplauzele furtunoase ale publicului, cu numeroase diplome și trofee, iar profesorii îndrumători au primit  adeverințe de participare.

Comisia de evaluare şi decernare a premiilor a fost alcătuită din: tenorul Robert Nagy –dir. al Centrului Cultural Buftea, Gabriela Aolăriți, scriitoare și profesor de arte în Buftea și Salex Iatma, romancier, actor, scenarist de film de lung metraj, prof. de actorie şi scriere dramatică la acelaşi centru al oraşului gazdă. Juriul a acordat trofee şi diplome pentru locurile I, II şi III, la fiecare dintre grupele de vârste ale competitorilor, din secţiunile de creaţie şi interpretare, însemnând preşcolari şi elevi ai cursurilor primare, gimnaziale şi de liceu.

Pasiune și talent

În repertoriul concu­renților a predominat poezia românească, în mod special poezii de Mihai Eminescu și, spre surprinderea organizatorilor, copiii preșcolari sau cei din învățământul primar au fost cei mai implicați.

De lăudat faptul că și la secțiunea de creație, con­­curenții au dovedit că s-au străduit mai mult și, spre deosebire de anii trecuți, juriul  a remarcat neingerința profesorilor și a părinților în actul de creație.

Robert Nagy ne-a spus că se poate vorbi despre o evoluție a acestui concurs, deoarece părinții au înțeles că micii concurenți nu au nimic de câștigat din faptul de a fi ajutați să compună. ”Nu au fost restricții, copiii au avut libertatea de a se exprima prin ceva care să îi reprezinte. A fost apreciată și, să spunem, dezlănțuirea de creativitate”, ne-a mai spus directorul Centrului Cultural Buftea, care a ținut să evidențieze și numărul mare de participanți din acest an.