Prima ediţie a concursului de teatru “Act Buftea”, organizat pentru copii şi tineret a avut, o amploare peste aşteptări prin numărul copiilor înscrişi în concurs. Profesoara Florina Gorgan, din comitetul organizatoric, a şi precizat, de altfel, că s-au scris 300 de diplome, în condiţiile în care nu toţi au fost premiaţi.

Concursul a avut loc timp de două zile, 27 şi 28 martie, pe scena Centrului Cultural din Buftea şi a avut două probe: de recitare şi dramatizare, ambele pentru învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi preuniversitar.

Juriu profesionist 

Ideea de a invita persoane dinafara oraşului care să hotărască obiectiv a fost o hotărâre înţeleaptă. Însă, minunat a fost faptul că trei dintre membrii juriului au tangenţă directă cu lumea teatrului: actriţa Simona Pandele, artistul plastic şi regizorul secund, Gabriela Petre şi actorul George Constantin. Preşedintele juriului a fost directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Ilfov, Alexandrina Niţă.

82 de copii doar de la două şcoli

Directorul școlilor 3 şi 4 şi a grădiniţelor aferente, profesoara Doiniţa Marin (foto alături de două premiante) mi-a spus că de la şcoala 3 s-au înscris 60 de copii, de la şcoala 4 au fost 8, de la grădiniţa 3 au participat 12 micuţi şi de la grădiniţa 4 au fost 2 copii. Deci, 82 de suflete dintre care 6 nu au primit premiu. “Competiţia este cea care ajută pe toată lumea – copil, cadru didactic şi părinte – să descopere potenţialul micuților. Doar aşa, la scenă deschisă, este adevărata întrecere. Doar noi între noi în cadrul serbărilor şcolare a fost un moment bun, dar, iată, ce s-a văzut pe scenă demonstrează imensul potenţial ascuns al copiilor noştri. Iar noi toţi trebuie să-l scoatem la suprafaţă spre bucuria tuturor”.

Premii bine gândite

Excursie la Predeal, bilete la teatru şi cărţi, printre care o minunată ediţie pentru copii a „Bunelor maniere” au fost premiile gândite pentru a recompensa curajul artiştilor amatori mai mici sau mai măricei de a urca pe scena oraşului lor şi a umple, până la refuz, sala Centrului Cultural. 

Pentru atâtea talente descoperite, atâtea interpretări pline de farmecul copilăriei şi seriozitatea intrării în rol se cuvine un mare BRAVO tuturor celor implicaţi în organizarea şi buna desfăşurare a con­cursului.