Copiii bufteni iubesc poezia

Primăria orașului și Centrul Cultural Buftea au organizat pentru preșcolarii, școlarii și liceenii din localitate, Concursul de poezie și creație ”Floare Albastră”, ediția a VIII-a, un proiect social cu scop educativ și cultural.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 642, ediția print

Ca și la edițiile precedente, numărul participan­ților a fost impresionant, pentru derularea evenimentului fiind nevoie de mai multe zile. Astfel, între 20 și 23 februarie, 60 de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal buftean și-au trimis creațiile către juriului alcătuit din prof. educator Paula Ciocoi și scriitorul și muzicianul, actorul și scenaristul care a adus primul film românesc pe platforma Netflix, Iatma Salex (născut în Buftea). Iar pe 24 februarie, 210 copii (inclusiv de la grădiniță) au recitat cum s-au priceput mai bine, diferite poezii, pe scena Centrului Cultural Buftea, în fața unui public numeros.

Pe 27 și 28 februarie a avut loc premierea câștigătorilor, juriul validând în funcție de creativitate, originalitate, claritate și corectitudinea exprimării, 35 de premii I, 35 de premii II și 35 de premii III. Premiile au constat în diplome și cupe. Pentru ceilalți participanți, organizatorii au acordat, mențiuni, care au fost însoțite de diplome și medalii.

Marele premiu al ediției a fost acordat la Secțiunea ”Interpretare”, fraților gemeni Ilie George Cristian și Ilie Petru Mihail, din clasa pregătitoare, la Școala Gimnazială Nr. 1, Buftea, profesor coordonator Adi Frunzeanu.