Congresul extraordinar al PSD a validat, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidenţiale, după ce în alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi „împotrivă” şi 182 de abţineri.

În cadrul acestui scrutin intern, au fost consultaţi 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot. Astfel, din 414.917 membri consultaţi, 414.667 au votat „pentru”, 68 au votat „împotrivă”, iar 182 s-au abţinut. Fiecare vicepreşedinte regional a intrat în direct cu colegii de la Alba Iulia pentru a prezenta rezultatele scrutinului din regiunea sa.

Victor Ponta dorește să unească România, pentru a doua oară

În discursul său, preşedintele PSD a precizat că angajamentul său şi apelul adresat românilor este acela de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României. „Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată, pe care strămoşii noştri aflaţi aici, în urmă cu 96 de ani, şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună  a doua oară Marea Unire a României”, a spus Ponta. El a arătat că rolul preşedintelui nu este de a lupta cu Guvernul, cu Parlamentul sau cu Justiţia, ci, dimpotrivă, este cel de a-i uni, de a-i pune ca împreună să lucreze pentru România.

Dragnea: PSD are nevoie de 5 milioane de voturi pentru Cotroceni

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a adresat Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, precizând că social-democraţii au nevoie de peste cinci milioane de voturi pentru a da președintele României. El i-a întrebat pe delegaţi dacă sunt în stare să le obţină. „Vă pun o ultimă întrebare: ne despart de Cotroceni peste cinci milioane de voturi. Suntem în stare să le avem?”, i-a întrebat Dragnea pe delegaţii PSD reuniţi la Alba Iulia.