În cea de a treia şedinţă a Consiliului Local Buftea, a treia din era Gheorghe Pistol, lucrurile au intrat pe făgaşul unei aşa-zise normalităţi, configurându-se poziţiona-rea unor consilieri locali, atât potrivit locurilor din sală pe care le ocupă, cât mai ales a direcţiei pe care o urmează. Astfel, ultima bancă de la perete, locul opoziţiei, care s-a decis să facă opoziţie distructivă doar pentru că nu este în stare să aducă nimic  constructiv, a fost şi cea mai vocală bancă, cu un iz de Gică Contra ascuns sub o spoială de cunoştere a fenomenului administrativ.

Ion Stoica, ­soprana opoziţiei

Lide­rul grupului de opoziţie este nimeni altul decât fostul primar, care își cântă un fel de Cântec al Lebedei, atât pe plan politic cât și social, mirându-i pe toţi cei prezenţi de capacitatea sa destructivă și uitând că a fost ales consilier pentru a reprezenta interesele cetăţenilor, nu pentru a-și spăla imaginea în faţa noului Consiliu Local și a câtorva creduli de circumstanţă. Ion Stoica nu mai are nimic de oferit în afara unui spectacol grotesc din care reiese că el a făcut, el a dres, orașul a fost câr-muit cu clarviziune și inteligenţă, iar fondurile drămuite cumsecade.

În linii mari, omniprezentul și atoatecunoscătorul Stoica știa că există proiecte acolo unde abia se întocmise un plan de fezablitate, iar in mintea sa înceţoșată de ură, probabil că anumite străzi, care ar trebui să intre în reparaţie/modernizare, sunt deja echivalentul Bulevardului Magheru din Capitală. Evident că s-a opus finanţării necesare reintroducerii RATB în Buftea, considerând că 5 miliarde de lei vechi sunt o sumă enormă, iar buftenii pot merge cu ce apucă la București, sau pot folosi auto-buzele primăriei, care oricum nici nu mai trec podul de la Chitila. Să ne reamintim că înaintea campaniei electorale, sau la momentul când a cumpărat cele  patru auto-buze, Stoica reclama faptul că reintroducerea RATB în Buftea ar secătui bugetul local de 7-12 miliarde lei vechi anual, însă acum, când s-a constatat că va costa numai cinci, urlă ca ars că “e foarte scump domnule,  dincolo era mai ieftin”.

Interesant este și faptul că Ion Stoica a afirmat în mai multe rânduri că în diferite cazuri prezentate există deja proiecte întocmite, ba mai mult s-a dat și drumul la lucrări, suţinând că are acasă documente doveditoare în acest sens. Așadar, dacă sunteţi în căutarea vreunui act oficial, al vreunui înscris, sau a vreunei dispoziţii de execuţie, este bine să o căutaţi la Stoica acasă.

Ne îndoim, la fel cum se îndoiește orice om de bun simţ că ședinţele Consiliului Local au menirea pe care încearcă Ion Stoica și acoliţii săi să o impună. Ne îndoim că mai are vreun sens ca Ion Stoica să dea spectacol după spectacol, nefondat, fără argumente și mai ales luând în calcul dosarul său personal, aflat pe masa mai multor organe de cercetare, sub învinuiri din cele mai “alese”, de la mită, la delapidare și  folosire/obţinere de mijloace necuvenite. Un om penal rămâne penal și în șanţ, ca să parafrazăm o celebră zicală. Ne așteptăm ca PP-DD Buftea să dea dovadă de simţ civic și responsabilitate socială, ca să nu zicem într-un cuvânt, să dea dovadă de bun simţ și să se debaraseze de acest lest care atârnă greu și inutil.

Consiliul Local nu e Angst!

Alături de vocalul fost primar, a ajuns într-un final glorios și apoteotic și Regele Cărnurilor din sudul ţării, care va intra în istoria Consiliului Local Buftea prin expresia care pare să-l caracterizeze: “nu înţeleg”.

Avocatul poporului schimbă macazul

Domnul avocat Rogoveanu Ion, care în precedent ședinţă confundase rolul de consilier cu cel de avocat personal al lui Ion Stoica, remarcându-se numai prin dorinţa inoportună de a schimba denumirea străzii 23 August, fără a ţine seama de întreg șirul de neajunsuri pe care-l va aduce acest gest în rândul populaţiei locale (gândiţi-vă la noianul de acte care trebuies schimbate la o atare modificare), la care putem adăuga “mărinimia” cu care a propus alocarea a 1000 lei (zece milioane lei vechi) pentru ajutarea unui copil aflat la grea suferinţă, care a cerut sprijin Consiliului Local. Ne întrebăm ce reacţie a avut Dincă Iuliana, mama copilului, când a auzit că un avocat a fost atât de “darnic”, știut fiind faptul că o persoană din acest regn special, al avocaţilor, nici nu se uită pe un dosar dacă nu I se asigură un onorariu de minimum 1000 lei. O pașă cât de darnic ești! Trecând peste prezentarea avocatului poporului, căci vine de la PP-DD, deci de la poporul lui Diaconescu, domnul Rogoveanu și-a schimbat radical poziţia, dar și locul ocupat în sala de ședinţă, preferând să nu mai stea lipit de Ion Stoica și să nu-I mai susţină fiecare aberaţie.

Colacul de salvare

Din ultima bancă poate fi remarcat pozitiv numai domnul Richard Gioarsă, care a votat cu mintea și cu sufletul, nu în funcţie de orgoliile de partid și interesele de grup, dovedind că și la PSD există coerenţă și clarviziune. Și se mai miră lumea că a fost preferatul populaţiei și se vorbește, chiar și a conducerii orașului, pentru ocupa-rea funcţiei de viceprimar!

Votând cu privirea peste umăr

Locul avocatului a fost luat de consilierul Cristea Adrian (Adi Oaie), care deși n-a deschis gura, probabil de teama de a nu scăpa vreun porumbel, i-a ţinut trena mentorului său și a votat numai după scurte priviri în dreapta sa, pentru a se convinge dacă trebuie sau nu să ridice mâna.

S-a votat bugetul, mergem înainte!

Însă democraţia învinge și votul majorităţii hotărăște. Așa și la ședinţa Consiliului Local Buftea, atât rectifcarea bugetară pentru trimestrul III, cât și punctele de pe execuţia bugetară aferentă trimestrului II, au fost votate și proiectele au trecut, în pofida opoziţiei de cartier. Primarul Gheorghe Pistol a declarat către sfârșitul ședinţei: “Îmi pare bine că puteţi vedea cu ce problem mă confrunt zi de zi ca primar al orașului Buftea. Cu fel de fel de “proiecte” care nu există, cu fel de fel de fonduri pe care fostul primar și echipa sa le-au canalizat în direcţii greșite, iar eu, astăzi, în loc să mă ocup de proiecte noi, trebuie să adun și să aduc înapoi banii împrăștiaţi de ei, cu Sabia lui Damocles ţinută de Curtea de Conturi deasupra mea.”

Domn’ profesor, ­lăsaţi politica, ­catedra vă așteaptă!

Timid și cu un discurs neconvigător, fostul viceprimar, ajuns și el consilier local, Radu Titus Marinescu, a declarat că el nu poate susţine niște proiecte în care nu se regăsește, însă datorită exprimării nu tocmai coerente, s-a înţeles că nu este de accord cu rectificările bugetare propuse și că în principiu nu este de acord cu mai nimic, deoarece dacă Sorin Minea nu înţelege, cam asta e calea.

Stahanovismul lăsat baltă

Tinând linia partidului și stindardul roșu sus și fluturat, Dan Costea, acest viitor veșnic consilier local, a votat în cea mai mare parte conform triunghiului de influenţă Stoica-Marinescu-Minea, uitând și domnia sa că o opoziţie trebuie să fie constructivă și benefică orașului, nu imaginii proprii, sau a celor așezaţi puţin deasupra, pe linie de partid.