Alianţa USL la nivel de Buftea mai trebuie să aştepte, cel puţin până când liderii PSD Buftea vor realiza că dragostea cu sila se numeşte viol şi este incompatibilă cu secolul 21.

 

Deşi s-a dorit refacerea alianţei USL, electoratul a transmis un mesaj clar către PSD Buftea: Radu Titus Marinescu, fostul viceprimar, este indezirabil pentru reocupa-rea Biroului Numărul 2 din primăria Buftea.  Însă profesorul devenit politician nu a înţeles asta, ba mai mult, cu ajutorul politicianului care confundă politica cu reţeta de parizer, Sorin Minea, au pus la cale un pseudo puci, din dorinţa de a forţa mâna consilierilor locali şi a proaspăt alesului primar PNL, Gheorghe Pistol. 

Ignorând semnalele potrivit cărora Richard Gioarsă era de departe preferatul electoratului, ca fiind omul-cheie capabil să joace rolul liantului alianţei, cei doi politici-eni de circumstanţă au tras sfori după sfori şi au exercitat numeroase presiuni la nivel local şi judeţean. Au rămas cu sforile în mână, ca să spunem aşa!

Grupul consilierilor PNL l-a propus pentru funcţia de viceprimar  pe Constantin Proţiuc (PD-L), faţă de Sorin Minea, care l-a propus, aşa cum nu trebuia, însă toţi se aşteptau, pe Radu Titus Marinescu (PSD). Odată intraţi la vot, consilierii au decis, cu 13 voturi, că cel mai potrivit viceprimar pentru Buftea, pentru progres, pentru uni-tate, pentru continuitate, este Constantin Proţiuc, profesor, fost inspector general şcolar în judeţul Ilfov. Radu Titus Marinescu, care se aştepta la sprijinul celor patru consilieri PSD şi al celor cinci consilieri PPDD, a primit doar 6 voturi, semn că nici măcar ai lui nu-l vor. În urma cercetărilor efectuate, am aflat că trei voturi din cinci, de la PPDD au mers tot către Constantin Proţiuc. Asta înseamnă că  doar două voturi PPDD  s-au adăugat cele patru ale PSD. 

Imediat după votare, Sorin Minea, alături de Radu Titus Marinescu au părăsit clădirea primăriei, îndreptându-se probabil către sediul PSD Buftea, sau cel al Angst, unde în mod normal, patronul cărnurilor din România ar fi trebuit demult să depună jurământul de membru PSD. Nu de alta, dar poate i-ar fi dat oareşce drepturi legi-time pentru a trage sfori politice prin urbe. Ah, nu ştiaţi? Sorin Minea nu este membru PSD, dar se bagă în seamă ca pesedist „convins”.

Fostul primar  Ion Stoica a încercat să pară jovial şi stăpân pe situaţie, deşi, aşa cum s-a văzut la faţa locului, nu îi prieşte scaunul de consilier local, fiind obişnuit să capteze atenţia şi să fie băgat în seamă.

Se prefigureaza aşadar un fel de opoziţie formată din consilierii PSD şi cei ai PPDD, însă numai în scop de vendettă gratuită, deoarece nici numărul nu le permite să fie mai mult decât „grupul clevetitorilor din ultima bancă”, nici unitatea „grupului de opoziţie” nu este extrem de clară, iar direcţia nici pe atât! Se zvoneşte chiar, că ve-chii lideri PPDD, cei care au format partidul la nivel de Buftea,  au de gând să retragă sprijinul politic acordat lui Ion Stoica şi al  consilierilor aduşi de către acesta, deoa-rece grupul de oportunişti  preconizează o perioadă de contre inu­tile, care vor duce PPDD departe de zona în care ar trebui să fie: în slujba poporului.  Şi la PSD sunt posibile schimbări, deoarece cuplul Sorin Minea-Radu Titus Marinescu n-a convins deloc în alegerile locale şi în acest stil PSD Buftea începe să semene cu Titanicul la două ore după coliziunea fatidică cu gheţarul: ia apă şi se scufundă repede şi sigur. Dacă mai punem la socoteală şi ancora Ion Stoi­ca&Co, fundul apei nu este deloc departe!