• A fost semnat Contractul de execuţie lucrări R-09 „ Extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Cornetu, Ciorogârla, Domnești”

Un nou proiect important a fost demarat săptămâna trecută cu obiectivul general de a îmbunătăți infrastructura de apă și apă uzată, spre beneficiul mediului și al populației, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformare a României la Tratatul de Aderare.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 567, ediția print

Miercuri, 15 septembrie, a fost semnat contractul de execuție lucrări R-09 „Extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Cornetu, Ciorogârla, Domnești”, care este parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM) și are o valoare de 77.960.365,64 lei fără TVA, fiind atribuit Asocierii GPI BUILDING LOGISTIC SRL – MONTIN SA – AGROMEC VLAD ȚEPEȘ S.R.L. Contractul include realizarea mai multor lucrări la infrastructura publică de alimentare cu apă şi de canalizare din localitățile Cornetu, Ciorogârla, Domnești. ”Tratez problema in­frastructurii edilitare cu maximă seriozitate. Am mai spus-o, îmi doresc pentru ilfoveni o îmbunătățire a condițiilor de locuire. Drept urmare, ritmul de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, precum și a celor de gaze naturale, trebuie accelerat. Acesta este un proces firesc pentru comunitatea dezvoltată, la standarde occidentale, pe care ne-o dorim cu toții în Ilfov”, a precizat Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

 

70 km rețea de distribuție și 81 km rețea de canalizare

În Cornetu, contractul presupune extinderea rețelei de distribuție cu peste 19 kilometri și reabilitarea rețelei de canalizare acolo unde este cazul, precum și extinderea rețelei de canalizare cu aproape 26 de kilometri și realizarea a 10 noi stații de pompare apă uzată. În Ciorogârla, contractul presupune extinderea rețelei de distribuție cu peste 31 de kilometri și extinderea rețelei de canalizare cu 28 de kilometri, dar și realizarea a 13 noi stații de pompare apă uzată. În Domnești, contractul presupune extinderea rețelei de distribuție cu aproape 20 de kilometri, extinderea rețelei de canalizare cu peste 27 de kilometri, precum și realizarea a 18 noi stații de pompare apă uzată. Contractul semnat pentru Cornetul, Ciorogârla și Domnești mai presupune și execuția construcțiilor civile, a instalațiilor mecanice, electrice și de automatizare, inclusiv furnizarea și montarea echipamentelor aferente, în scopul reabilitării şi extinderii reţelelor publice de alimentare cu apă, a reţelelor publice de canalizare şi a staţiilor de pompare apă uzată, în conformitate cu cerinţele, impunerile şi restricţiile specificate în documentația de achiziții. Durata de execuție a lucrărilor este de 35 de luni de la data ordinului de începere, la care se adaugă 36 de luni, perioada de notificare a defectelor.

O veste foarte bună și pentru investitori

”Este o veste extrem de bună și importantă pentru comunitatea noastră! Am fost prezent alături de domnul președinte al Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, la semnarea contractului pentru execuția lucrărilor de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare în comuna Domnești. Se întâmplă lucruri mari atunci când vrei și ești implicat!”, a scris pe pagina de Facebook primarul comunei Domnești, Adrian Ghiță. În cazul comunei Ciorogârla, a fost punctat faptul că fiind în apropierea autostrăzii, zona se dezvoltă foarte mult. ”Vin foarte mulți investitori să construiască hale, depozite, sunt chiar și multe firme care fac producție. Este obligatoriu ca apa și canalizarea să ajungă și la aceste unități care își desfășoara activitatea economică pe raza localității Ciorogârla și să deschidem zone în care să putem face investiții”, a spus primarul comunei Ciorogârla Victor Niculae.

”Am avut întâlnire cu trei dintre cei mai performanți primari. Se poate vedea că au schimbat fața județului, avem străzi asfaltate, e o misiune dificilă pentru că în fiecare an avem sute de case care se construiesc în aceste trei localități, iar primarii trebuie, cu un buget mic pe care îl au la dispoziție, să meargă în urma celor care se mută, cu investiții pentru apă, canal, iluminat public, curățenie etc”, a mai spus Hubert Thuma. ”La intervenția primarilor, președintele CJI face demersuri să prindem în acest proiect și drumurile de servitute”, a punctat, la final, primarul comunei Ciorogârla.