Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) anunță efectuarea unui control pe rețeaua de drumuri naționale din România, privind amplasarea și funcționarea obiectivelor de-a lungul drumurilor.

Pe lângă controalele de rutină curente, vor fi efectuate și controale încrucișate între DRDP 1 -7 (Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri – n.r.), pe întreaga rețea de de drumuri naționale și autostrăzi.

”Am dispus mai întâi o inventariere a obiectivelor situate în zona drumurilor noastre (50 de metri pentru autostrăzi de la marginea exterioară a zonei drumului și 22 de metri pentru drumurile naționale) pentru a afla exact cine funcționează cu sau fără autorizație de amplasare de la administratorul drumului. În paralel, vom face și un control încrucișat între DRDP-uri, unul amplu“, a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

 

Potrivit acestuia, de anul trecut, conform Legii 198/2015, compania și-a actualizat procedurile privind constatarea și sancționarea contra­ven­țiilor. „De anul acesta, controalele și monitorizările vor fi elemente de bază ale managementului meu. Această opțiune este determinată de necesitatea mea de a cunoaște situația din fiecare domeniu de activitatea a companiei. Acest prim demers va fi de durată, ca să avem o radiografie cât mai aproape de adevăr a ceea ce se întâmplă. De asemenea, cred că pe viitor acest tip de control să fie permanentizat, astfel încât să creștem veniturile companiei“, a mai spus Homor.