Copiii din comuna Snagov și satele Snagov, Ghermănești,  Ciofliceni, Vlădiceasca și Tâncăbești  au avut parte de ziua copilăriei lor, 1 Iunie de o zi plină de activităţi dedicate lor. Dimineaţa a fost rezervată concursurilor sportive interșcolare, iar după amiaza spectacolelor de muzică, urmate de o seară de circ.

I-am găsit pe copii pe stadionul din comună purtând tricouri confecţionate special pentru 1 Iunie. Nu erau singuri copiii, după cum era și normal, ci însoţiţi de directoarea școlii Mihai Eminescu, Anca Sandu, de Marian Geangavelea, președintele Asociaţiei Sportive „Voinţa” Snagov, de cadre didactice constituite în juriu de notare și de Lucia Zaharia, directorul de marketing al Casei de Cultură Snagov. Primarul Marian Oancea și viceprimarul Mihai Anghel erau și ei acolo, supraveghind cu ochi de vultur ca întrecerile sportive ale copiilor să se desfășoare fără nici cea mai mică problemă. „O dată pe an este ziua lor și am vrut neapărat să le organizăm o zi frumoasă pe care să și-o amintească și să fie fericiţi”,  îmi spune primarul Marian Oancea scrutând zarea cu ochii după copii.

După alergatul în saci și sărituri cu coarda, copiii au primit diplome conform punctajului obţinut de fiecare școală și apoi, o altă surpriză: o masă fericită de la cel mai cunoscut fast-food al lumii. Am mai fi stat la Snagov, alături de copii, însă ne așteptau alţi copii, din altă comună…


Primarul Marian Oancea și viceprimarul Mihai Anghel, între competitorii sportivi