Copiii din România, vor fi incluși într-un program de imunizare împotriva pnuemoniei, meningitei și sepsisului. Ministerul Sănătății va achiziționa, un astfel de vaccin, în premieră pentru țara noastră.

 

Potrivit ministrului Sănătății, Florian Bodog, în aproximativ o lună, vor fi completate și stocurile de vaccin hexavalent pentru bebeluși. Dozele vor fi folosite contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B și poliomielitei. În plus, se va debloca și criza vaccinului tetravalent, necesar copiilor de șase ani, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și poliomielitei.

Florian Bodog, ministrul Sănătății: „Într-o lună, toate vaccinurile vor fi în țară”

„În România există pe schema de vaccinare obligatorie vaccinul pneumococic. Până la această dată, nu s-a finanțat niciodată. În premieră, din acest an, Ministerul Sănătății va cumpăra vaccin pneumococic pentru copiii români. Eu, când am venit în minister, am găsit o situație catastrofală a vaccinurilor, atât hexavalentul, tetravalentul, cât și vaccinul pentru hepatită. Intrăm în linie dreaptă. Hexavalentul a fost contractat, tetravalentul a sosit deja prima tranșă. Hexavalentul urmează să intre întreaga cantitate. Pentru hepatită deocamdată nu avem furnizor. Am cumpărat 5.000 de doze de la un furnizor care nu era unul clasic al nostru și mai avem o ofertă de la Guvernul norvegian. Chiar vineri am semnat nota prin care mi se solicita să aprob ca transportul vaccinului din Norvegia să fie făcut de către Unifarm. (…) Eu zic că într-o lună, cu excepția vaccinului de hepatită B, cam toate vaccinurile vor fi în țară”, spune ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Copiii cu epilepsie au acces la tratamentele de specialitate

Zilele acestea a fost deblocată și criza produselor farmaceutice care intră în componența terapiei pentru sugarii și copiii cu epilepsie. Au fost rezolvate și problemele legate de accesul la tratament pentru pacienții cu hepatite decompensate și fibroze de tipul F2 și F3.