Ziua Copilului și promovarea în Divizia 1 a echipei locale de fotbal Academica Clinceni, motive de mare bucurie pentru localnici

Și în acest an, din nou, din dragoste pentru copiii comunei, Consiliul Local Clinceni și primarul Adrian Budeanu au transformat, de ziua lor, curtea și parcul din jurul Casei de Cultură din localitate într-un uriaș loc de joacă, cu tot ce ceea ce trebuie pentru ca distracția să fie pe gustul tuturor. Au fost animatori care au întreținut atmosfera, baloane de săpun, gonflabile gigantice, vată de zahăr, pop corn, kürtos kolacs, sucuri, tarabe întregi cu jucării și… o scenă frumos amenajată, unde cei mai talentați copii au fost aplaudați de părinții și bunicii lor, așezați confortabil pe scaune, ca la un spectacol de gală.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.454

Pe la ora 17.30 s-a dat startul distracției, iar spectacolul ce a urmat a fost unul de excepție prin culoare, cântec și, mai ales, voie bună. Un spectacol aproape exclusiv al artiștilor mici și ­mari, din Clinceni, care, în acorduri muzicale, pe ritmuri de dans, au pus în valoare frumuseţea imaculată a copilăriei. Cei mici s-au bucurat, astfel, de cea mai frumoasă zi din an – ziua lor, 1 Iunie! Primii au urcat pe scenă interpreții din Grupul ”Mlădițe Ilfovene”, coordonat de doamna cântecului popular românesc Mărioara Man Gheorghe și artistul bucovinean Grigore Gherman. După câteva melodii în grup, la microfon au evoluat, pe rând, soliștii – copiii care an de an aduc în localitate trofee și premii de la importante festivaluri de muzică. Denisa, Daria, Alexandru, Erica, Roxana, Ilie, Iulia, Rebeca, Bianca, Sofia sau Alexandra au încântat cu melodii populare și au impresionat cu portul popular.

Au urmat dansatorii Trupei Pasitos, conduși de coregraful Paul Șerban. Mai întâi grupa piticilor, apoi, cei mai măricei, după care, din nou, soliștii din Grupul ”Mlădițe Ilfovene”. Fiecare artist – mai mititel sau mai mare a dorit să interpreteze câte un cântec, în timp ce restul colegilor s-au prins la joc, la îndemnul Mărioarei Man Gheorghe, care a avut grijă de tot ce înseamnă organizarea la minut a spectacolului. Așadar, le-am ascultat, în continuare, pe Diana, Ana Maria și Mihaela, iar la final, câteva piese în interpretarea Mărioarei Man Gheorghe.

Au urmat dansatorii Trupei Trest, coordonați de prof. Ana Maria Iancu, de la Liceul cu Program Sportiv nr. 1, Clinceni, după care, pe scenă au urcat alți mici și mari artiști talentați, premianți și premiați – interpreții din Grupul ”Zestrea Ilfoveană”, condus de îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Eugenia Moise Niculae. Publicul a fost încântat de interpretarea Dariei, a Marei, Sofiei, a micuței Anelis, Adelinei, Cameliei, Luizei, Anei, Mariei, Mirelei, Mădălinei sau a lui Aysenur. Dansatorii de la trupele de ”dans modern” au ”încins” lângă scenă câteva hore mici, ­făcându-și astfel încălzirea pentru evoluția lor ulterioară. Pentru că, din nou, pe scenă a urcat ”Pasitos”, până la momentul apariției Elenei Gheorghe. Artista a venit însoțită de cele două dansatoarele ale sale – Ana și Nico, dar și de fratele său, Costin Gheorghe, fost concurent în sezonul 3 la Exatlon. Acesta a fost asaltat de fani, care și-au dorit să facă o fotografie cu sportivul preferat.

Felicitări pentru ”Academica Clinceni”! Sportivii au devenit ”cetățeni de onoare” ai comunei

Un alt moment extrem de îndrăgit al serii a fost acela în care primarul Adrian Budeanu a urcat pe scenă și le-a urat copiilor ”La mulți ani” de ziua lor, ”o copilărie plină de bucurii și mari împliniri!”. Ca o surpriză pentru toți cei prezenți, edilul i-a adus alături de el pe componenții echipei de fotbal Academica Clinceni, proaspăt promovată în Liga 1 de fotbal, o promovare ”istorică”. ”Vedetele” au primit aplauze îndelungate, felicitări și, în semn de recunoștință, săptămâna trecută, Consiliul Local Clinceni a votat acordarea pentru fiecare fotbalist al Academicii titlul de ”Cetățean de onoare” al comunei. Pe rând, au adresat mulțumiri pentru susținere, președintele Clubului, Constantin Bigan, antrenorul echipei, Ilie Poenaru, căpitanul echipei, Răzvan Patriche, și apoi fiecare dintre componenții lotului. Adrian Budeanu le-a mulțumit, la rândul său, tuturor, pentru seriozitate, pentru munca depusă, pentru rezultatele obținute, pentru faptul că această echipă mică, din Clinceni, al cărei buget nu se poate compara cu al cluburilor din Liga 1, va juca acum, de la egal la egal, cu echipe consacrate. Fotbaliștii au cântat pentru public imnul ”Clinceniul campion”, după care, în aplauzele localnicilor, au coborât de pe scenă.

Ultima reprezentație pe scenă a aparținut Cristinei Vasiu, participantă în 2011 la prima ediție a show-ului „Vocea Romaniei”, fiind cooptată în echipa lui Horia Brenciu și ajungând până în finale. În jurul orei 22.00, așa cum se obișnuiește la Clinceni, finalul spectacolului dedicat Zilei Copilului a fost unul dulce. Așa că, fiecare copil a primit o felie de tort, oferită de organizatori, pe care au savurat-o sub cerul brăzdat de artificii colorate!