Banca Transilvania va oferi împrumuturi IMM-urilor, în valoare totală de 100 de milioane de euro, în urma încheierii unui acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI) – Inițiativa pentru IMM (POIIMM), potrivit unui comunicat al băncii.

„Începând cu 20 septembrie a.c., BT acordă finanțări cu garanții europene, destinate creșterii afacerii sau susținerii capitalului de lucru. Acesta este un nou program prin care banca susține spiritul antreprenorial, investițiile și crearea de locuri de muncă. Datorită acordului de garantare dintre BT și FEI, Banca Transilvania va oferi împrumuturi în valoare totală de 100 de milioane de euro. Tranzacțiile garantate beneficiază de susținerea Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană, prin ­FEDR și Horizon 2020, și de Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții”, se spune în comunicat.

IMM-urile pot aplica și online

Banca precizează că, pentru astfel de finanțări, IMM-urile pot aplica online, pe site-ul BT sau în oricare dintre cele peste 500 de sedii ale Băncii Transilvania. Conform definiției europene, IMM-urile sunt companiile care au în ultimul exercițiu financiar încheiat o cifră de afaceri de până la 50 milioane de euro sau active totale de până la 43 milioane de euro și maximum 250 de angajați.

În comunicat se men­ționează că împrumuturile sunt acordate atât în lei, cât și în euro; garanția pe care un IMM o primește este de 60% din valoarea împrumutului; perioada minimă de creditare este de 2 ani, iar perioada maximă, de 12 ani; programul are o adresabilitate foarte mare din punctul de vedere al domeniilor în care au activitate IMM-urile.

Banca Transilvania a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiții și cu Fondul European de Investiții, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.370