Cremele dermatocosmetice preparate de un farmacist din Alba Iulia au ajuns în peste 100 de farmacii din ţară şi sunt vândute online în majoritatea judeţelor, laboratorul său făcând concurenţă brandurilor consacrate.

Farmacistul produce şapte tipuri de creme, aflate la graniţa dintre medicament şi produs cosmetic, care acţionează în interiorul şi exteriorul pielii, fiind utile pentru mai multe tipuri de afecţiuni, între care piele uscată, deshidratată, crăpată, riduri, psoriazis sau ten gras.

Patru sortimente au un emulgator care introduc crema în interiorul pielii şi acolo îşi desfăşoară efectul. Celelalte trei creme sunt pe bază de uree şi conţin o concentraţie de 2, 10, respectiv 20%. Ureea asigură în principal o bună hidratare a pielii, fiind bună pentru aşa numita piele atopică şi are un rol exfoliant în pielea uscată, îndepărtând-o pe cea moartă. Fiecare produs are un specific: împotriva ridurilor, hidratant, de reducere a secreţiei de sebum, pentru tenul gras şi mixt, sau pentru reducerea imperfecţiunilor atât în diametru cât şi în număr.

Cremele sunt ambalate în cutii de 100 de mililitri, iar pe lângă active conţin vitamine şi pot fi folosite pentru mai multe zone ale corpului, nu doar pentru faţă, cu şi pentru coate, călcâie sau mâini.

Laborator a fost atestat,acreditat și produce produse dermatocosmetice din  1 mai 2016. A fost deschis după trei ani de cercetare, timp în care au fost produse mai multe creme, pentru a găsi cele mai bune reţete, relatează mediafax. Laboratorul se află într-un spaţiu de 200 de metri pătraţi din Alba Iulia, iar investiţia iniţială, în care este inclusă şi aparatura, se ridică la aproape 150.000 de euro.