Crin Antonescu și-a reafirma hotărârea de a nu se întoarce în viața politică, nici chiar dacă alegerile pentru funcția de președinte al PNL ar fi câștigate de Cristian Bușoi, față de care și-a afirmat public susținerea.

„Indiferent cine, și Brătianu dacă învie, Ionel, care vreți dumneavoastră, nu mă întorc în politica activă, pentru că nu am plecat din politica activă din motive care țin de un om, ci am plecat din motive pe care le-am explicat de atâtea ori încât nu e cazul să reiau. Nu, dar nu ­mi-e indiferent, mi-aș dori un Partid Național Liberal care să facă (…) opțiunea Bușoi, chiar dacă eu, nici în acest caz, nu voi mai avea niciodată un rol activ în acest partid sau în viața politică“, a declarat Antonescu.

Fostul președinte al PNL a apreciat, totodată, că liberalii ar da dovadă de viziune dacă ar vota în majoritate, la viitorul congres, pentru ca funcția de președinte al partidului să fie ocupată de Cristian Bușoi.

„Dacă ceva în mintea unei majorități dintre alegătorii PNL la acest congres s-a schimbat, în sensul de a înțelege că trebuie să se întoarcă spre societate, spre lume, spre viitor, spre noile date și coordonate ale politicii în România și nu numai în România, atunci va câștiga Bușoi. Dacă vor fi preocupați în majoritate de micile înțelegeri pe termen și pe spațiu foarte mic, de aranjamentele minore, care nu bat eventual decât până la următoarele numiri în posturi, când le va veni rândul la guvernare, atunci probabil că prima șansă e a lui Orban“, a spus Antonescu.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.355