Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că un premier care să pună în aplicare programul de guvernare integral trebuie să fie un om foarte harnic, chiar „nebun de harnic“, dar, în același timp, a precizat că nimeni „nu-i pune capul pe butuc“ actualului șef al Executivului, Sorin Grindeanu.

„Premierul, pentru acest program de guvernare, trebuie să fie un om foarte, foarte harnic, nebun de harnic, cu capacitate de muncă foarte mare, cu o capacitate de înțelegere foarte mare și fără lene. Lene nu în sensul obișnuit al cuvântului, adică fără liniște. Nu ai voie niciun minut să lași ceva pe tânjală, pentru că te-ai lăsat un minut pe tânjală, o lasă și ministrul cinci minute, o lasă și secretarul de stat un sfert de oră și până la funcționarii care trebuie să implementeze tot se ajunge la o oră, două, după aceea se ajunge la zile și săptămâni“, a declarat Dragnea, la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, dis­cuțiile cu membrii Cabinetului s-au finalizat, iar în aceste zile se anunţă concluzile, rostul evaluării fiind acela de a se asigura ca măsurile adoptate din programul de guvernare să nu fie în pericol să fie anulate mai târziu.

„Dacă la finalul analizei ajungem la concluzia că nu trebuie făcută nicio modificare în Guvern, ba dimpotrivă, le dăm și premii, așa o să facem. Dacă o să ajungem la o altă concluzie, aceea o să fie decizia pe care o luăm“, a precizat liderul social-democraților.

”Capul lui Moţoc”

Întrebat dacă ia în considerare faptul că pre­ședintele Iohannis îl apre­ciază pe premierul Grindeanu, Dragnea a răspuns că „e un lucru bun, este o dovadă de maturitate“, iar buna înțelegere dintre șeful statului și prim-ministru „cântărește mult“.

„Dar am ajuns în si­tuația ca premierul Grindeanu să fie salvat? Doar nu-i pune nimeni capul pe butuc. Nici n-am spus eu că trebuie schimbat premierul Grindeanu. De ce atâta agitație, de ce atâta supărare și nervozitate, de ce atâta groază la unii? Vorbim despre o evaluare. Și la școală se mai dau note. Nu toți rămân repetenți după un examen, se mai întâmplă“, a afirmat Liviu Dragnea.

Lia Olguţa Vasilescu crede că “se poate întâmpla orice”

Ministrul Muncii, Olgu­ța Vasilescu, a afirmat, la rândul său, că în privința remanierii guvernamentale „se poate întâmpla orice“, iar cel mai probabil social-democrații vor decide în această privință într-o ședință a Consiliului Executiv Național, care va avea loc miercuri, 14 iunie, și în cadrul căreia se va dezbate îndeplinirea programului de guvernare. Ministrul Muncii a afirmat că tot ce era de aplicat din programul de guvernare în instituţia pe care o conduce s-a aplicat, iar din acest motiv nu își face griji că ar putea fi remaniată.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.355