Aviz casnicilor din județ!

Vrei să îngrijești o persoană în vârstă? Înscrie-te la cursul de formare profesională “Îngrijitoare bătrâni la domiciliu (cod NC 5133.1.2)” din august și vei obține toate cunoștințele de care ai nevoie ca să te ocupi de toate nevoile bătrânului, așa cum se cuvine!  

Societatea Națională de Cruce Roșie din România demarează, în luna august, cursul de formare profesională “Îngrijitoare bătrâni la domiciliu (cod NC 5133.1.2)”. La nivel județean, cursul va fi susținut de Crucea Roșie Ilfov și oferă șansa celor interesați să se specializeze într-o nouă profesie, interesantă, frumoasă și utilă în același timp. Și asta fără ca solicitanții să fie nevoiți să scoată bani din propriile buzunare, pentru instruire. Cursurile de formare sunt organizate în cadrul proiectului “PRO-SĂNĂTATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European – Investește în Oameni! prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC. Și tu poți face parte din echipa celor care doresc să învețe cum să îngrijească și să salveze vârstnicii, în cele mai grele momente ale vieții lor.  

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să fii primit la curs?  

  •  să fi absolvit minimum opt clase, dar să nu ai studii superioare, 
  •  să fii angajat cu contract individual de muncă, dar să nu ai o  calificare sau să ai un nivel scăzut de calificare în domeniul medico-social (mai exact, dacă îți desfășori activitatea într-o unitate sanitară publică sau privată, creșă sau grădiniță privată, centru privat de îngrijire copii și bătrâni, asociație sau fundație cu profil medico-social). Reține! Nu vei fi inclus în programul de pregătire profesională dacă lucrezi într-una din aceste instituții și ai un nivel de calificare superior nivelului 1 cum ar fi, infirmieră, mediator sanitar, mediator social etc.

“Nu sunt eligibili angajații ce au beneficiat de o altă finanțare din fonduri publice naționale sau comunitare, în calitate de participant. De asemenea, nu vor fi primite la curs persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice în mod independent, întreprinderi familiale și individuale”, atenționează Niculae Mihalache, directorul general al Crucii Roșii, Ilfov. 

Actele de care ai nevoie la înscriere

  •  cartea de identitate, în copie; 
  •  certificatul de naștere, în copie; 
  •  certificatul de căsătorie sau hotărâre de divorț (dacă este cazul), în copie; 
  •  actul care certifică ultima școală absolvită (diplomă și foaie matricolă), în copie; 
  •  aviz medical din care rezultă că ești apt pentru curs, în original;  
  •  adeverință de la locul de muncă ce atestă faptul că ești angajat într-o unitate din domeniul medico-social, structurile menționate la condițiile de înscriere, în original. 

Consimțământ pentru participarea la diverse activități

Doritorii trebuie să completeze un formular de înregistrare și să dea o declarație cu valoare de Consimțământ.