Celebrul institutul Pantone, cel care dă tendințele în această direcţie, a dat publicității culorile anului 2017.  În acest an se dorește întoarcerea la natură şi glorificarea valorilor umane, iar culorile anului 2017 susțin cu certitudine aceste deziderate.  Și cum sursa de inspirație a celor zece culori este natura, găsim nuanţe luminoase, pastelate, relaxante pentru ochi și spirit, precum verdele pastel, diferite tonuri de albastru sau rozul pal.


Verde Greenery, culoarea anului
Verdele Greenery, desemnată culoarea anului 2017, este o nuanță puternică care vorbește despre necesitatea noastră de a explora, de a experimanta și de a ne reinventa. De asemenea, fiind culoarea frunzelor, această nuanță ne duce cu gândul la un stil de viață sănătos. Poți combina verdele Greenery cu tonuri de albastru, alb, galben sau argintiu.
greenery

Verde Kale
Kale, o altă nuanță de verde, care ilustrează natura și stilul de viață sănătos, se numără printre culorile favorite ale acestui an. Această nuanță army, ideală pentru orice piesă de îmbrăcăminte, poate fi purtată atât primăvara cât și toamna, fiind ușor de asortat cu nuanțe de maro, bej, negru, orange sau chiar alte tonuri de verde.

island_kale_khaki_green

Albastru Niagara
Una dintre cele mai trendy culori ale anului care tocmai a început este albastru Niagara, o nuanță relaxantă și delicată, asemănătoare cu cea a denimului. Suficient de versatilă pentru a se potrivi cu aproape orice culoare, această nuanță de albastru chiar are puterea să ne ducă cu gândul la Cascada Niagara pentru a ne bucura de un peisaj sublim și de sunetul liniștitor al apei.
niagara 1

Galben Primrose
Dacă sezonul trecut a fost în tendințe galbenul muștar, anul acesta a venit rândul galbenului Primrose. Această nuanță înălțătoare și plină de vigoare își propune să ne facă să ne gândim la zile însorite, pline de vitalitate și energie pozitivă. Ca să nu mai zicem că arată extraordinar pe o piele bronzată!
primrose_yellow

Albastru Lapis
În cazul în care bleumarinul clasic nu este ceea ce îți dorești să porți în zilele însorite de primăvară, dar totuși îți dorești o nuanță de albastru care să-ți dea mai multă încredere și putere, atunci albastru Lapis este ceea ce cauți. Fiind nuanța naturală a pietrei Lapis Lazuli, acest albastru este o altă tendință a anului 2017. Poți asorta albastru Lapis cu alb, negru, roșu, verde sau violet.
lapis_blue

Roșu Flame
Roșu  Flame este, de asemenea, una dintre culorile anului 2017. Această nuanță, care pare că nu se hotărăște între roșu și portocaliu, ne duce cu gândul la dragoste, distracție și alte sentimente fierbinți. Fie că o combini cu nuanțe neutre sau cu unele puternice, vibrante, vei face cu siguranță valuri în jurul tău. Designeri precum Oscar de la Renta, Givenchy, Christian Siriano și Mulberry au introdus din plin această nuanță în noile lor colecții.
flame_orange_red

Aqua Blue
Această nuanță de albastru, cu umbre subtile de verde, este de natură să creeze iluzia de apă pe țesăturile rafinate. În plus, acest albastru vorbește despre dorința noastră de a evada și de a ne relaxa într-un loc exotic. Monique Lhuillier, Christian Siriano, Emilio Pucci, Escada, Loewe, Vetements și Barbara Bui sunt printre designerii care au inclus Aqua Blue în colecțiile lor.
island_paradise_aqua_blue

Roz Pal
Rozul pal este o nuanță neutră, la fel de subtilă ca o floare, care emană o stare de inocență și puritate, în special atunci când este purtată în piese monocromatice. Este nuanța perfectă pentru primăvară și o poți combina, printre altele, cu negru, alb, auriu sau violet.
pale_dogwood_pink

Roz Yarrow (Magenta)
Roz Yarrow, o nuanță foarte apropiată de Magenta, ne poartă cu gândul la un paradis tropical. Este atât de îndrăzneață și bogată și are toate trăsăturile pentru a produce adrenalină. Poate fi combinată cu nuanțe de alb, orange, mov sau negru. Designeri precum Salvatore Ferragamo, Versace sau Balmain nu au stat pe gânduri și au introdus această nuanță luxuriantă în colecțiile lor.
pink_yarrow

Bej alună
Cea mai versatilă și ușor de purtat nuanță dintre culorile anului 2017 este cu siguranță bejul alună – un ton mai deschis decât alunele naturale, dar atât de cald și blând. Această nuanță evocă natura și se potrivește cu maro, orange, negru, verde sau galben.
bej aluna

Sursă foto: Fashionisers.com

Citește și:Câștigătorii Globurilor de Aur din acest an