Peste 470 de lucrări au fost expuse la Centrul Cultural Buftea, în cadrul Festivalului ”Culorile Toamnei”, concurs de pictură, colaj și obiecte de artizanat, ajuns la cea de-a X-a ediție.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 576, ediția print

Au participat preșcolari, elevi de la nivel primar și nivel gimnaziu, dar și liceeni din Buftea, care s-au întrecut în a realiza adevărate opere de artă. Fiecare concurent a prezentat o singură lucrare, la una dintre cele trei secțiunile, tematica fiind evidentă: ”TOAMNA”. Depunerea lucrărilor s-a făcut de către cadrele didactice, în perioada 8-12 noiembrie, chiar la sediul Centrului Cultural Buftea.

Anul acesta, din cauza pandemiei, publicul nu a mai putut vota, iar decizia privind desemnarea câștigătorilor a fost luată de un juriu condus de învățător Andreea Burtea și format din cadre didactice de la unitățile de învățământ din orașul Buftea.

Astfel, la învățământ primar, secțiunea ”Pictură”, au fost acordate opt premii I și opt premii II, la secțiunea ”Colaj” ­s-au acordat un premiu I și două premii II, iar la secțiunea ”Artizanat” au fost trei premii I și trei premii II.

Pentru elevii de la nivel gimnaziu s-au acordat cinci premii I și cinci premii II, la secțiunea ”Pictură” și un premiu I și un premiu II, la secțiunea ”Artizanat”. Cei mai buni artiști-elevi de liceu participanți au fost re­compensați cu un premiu I și două premii II, la secțiunea ”Pictură”.

Cei mai mici dintre concurenți, cei de la nivel preșcolar au primit două premii I și două premii II, la ”Pictură”, câte două premii I și II la secțiunea ”Colaj” și un premiu I și un premiu II la ”Artizanat”.

Marele premiu al ediției a X-a a Festivalului ”Culorile Toamnei” a fost acordat, la secțiunea ”Pictură, elevului Darius Andrei Vișan, de la Școala Nr. 1 Buftea, pregătit de prof. Mihnea Badea.