Din cele mai vechi timpuri se crede că în nopţile cu Lună plină anumite persoane sunt mai nervoase decât de obicei. Se mai spune că în serile în care mândra Lună  se măreşte, durerile reumatismale se simt mai acut iar problemele venoase sunt mai frecvente. Află din Jurnalul de Ilfov cum îţi influenţează acest astru starea de sănă-tate!

Un grup de experţi de la Universitatea New Orleans din Statele Unite ale Americii au constatat, în urma unui studiu, că Luna plină are un anumit efect asupra psihi-cului uman. Cu toate că legătura dintre ciclitatea astrului ceresc şi sănătatea minţii nu a fost încă validată, la nivel mondial, există spitale de psihiatrie care au adoptat protocoale de îngrijire specială în momentul în care este Lună plină. Unul dintre efectele negative pe care le poate avea Luna plină asupra sănătăţii tale este insomnia. Potrivit specialiştilor în astrofizică de la Geneva, o explicaţie ar fi aceea că Luna emite radiaţii electromagnetice care acţionează asupra electronilor din celulele corpului. În nopţile cu Lună plină, aceste radiaţii pot avea efect excitant, crescând riscul de a deveni mai nervos, mai agitat şi de a avea tulburări de somn. 

Ai dureri articulare 

Durerile de articulaţii, în special cele cauzate de boli reumatismale sunt mai frecvente şi mai acute în această perioadă. Cercetătorii pun disconfortul cauzat de aces-te simptome, pe seama faptului că în serile cu Lună plină, substanţele fluide din organism devin mai acide iar aciditatea în exces se acumulează în lichidul sinovial. 

Faci infecţii 

Cele mai frecvente probleme de sănătate depistate în săptămânile cu Luna în creştere sunt infecţiile. Iar circa 40% dintre infecţii sunt cele urinare şi sunt întâlnite în special, la femei. Specialiştii au cercetat în laborator acest fenomen şi au ajuns la concluzia că bacteriile se înmulţesc mult mai uşor în această perioadă, proces ce con-duce la inflamarea vezicii şi scăderea imunităţii organismului. pH-ul urinar ţi se va diminua atunci când e Lună nouă sau când luna e în descreştere.

Îţi simţi picioarele grele 

Forţa atracţiei lunare ar putea fi de vină şi pentru acutizarea varicelor şi a afecţiunilor vaselor de sânge. Dacă ai pereţii vaselor sanguine prea fragili, pe fondul creş-terii volumului lichidelor din organism, te poţi confrunta cu sindromul picioarelor grele. 

Îţi cade părul 

Probabilitatea de a pierde mai multe fire de păr de pe cap este mult mai mare în serile cu Lună plină. Explicaţia ştiinţifică ar fi aceea că astrul ceresc contribuie în acest timp la creşterea semnificativă a vasodilataţiei şi a debitului vaselor capilare, favorizând ruperea firelor de păr mult mai uşor decât în restul zilelor. Ca să te mân-dreşti cu un păr frumos, sănătos şi strălucitor, cel mai bine e să-l tunzi când Luna e în creştere. 

Îţi detoxifici ­organismul rapid 

Dacă intenţionezi să ţii o dietă cu fructe şi legume pentru detoxifierea or­ganismului, cele mai mari şanse de reuşită le ai în această perioadă. Asta pentru că Luna plină favorizează eliminarea rapidă a toxinelor. În acest fel se ameliorează şi circulaţia san­guină.