Covorul este primul element de decor pentru o cameră goală. Covorul este piesa cea mai mare, de impact, care leagă o cameră. În plus în funcție de covor se aleg perdelele, pernele de decor, detaliile de culoare și culoarea de accent din cameră. Dacă nu alegi prima dată covorul, faci una din cele mai mari greșeli când alegi covorul.

Atunci cand alegi un covor câteva elemente sunt esențiale. Când alegi un covor ține minte că acesta poate da linia unei camere, definește zonele din încăpere, iar regula funadamentală este că trebuie să fie suficient de mare pentru a așeza pe covor picioarele din față ale mobilierului lipit de perete.

Iată ce trebuie să știi când alegi un covor:

1. Materialul potrivit – există multe materiale foarte potrivite pentru covoare. Covorul de iută este perfect în casele cu animale de companie și copii, pentru că se curăța foarte ușor, se spală fără să se strice și arată foarte bine, multă vreme. În plus este foarte ieftin. Covoarele de lână sunt foarte actuale, mai ales dacă sunt făcute manual și sunt de preferat unui covor persan, din materiale sintetice, plin de noxe, cu fibre sintetice, greu de curățat care înghite praf ca un aspirator.

2. Dimensiunea ideală unui covor. Marginile covorului să fie cu 12-14 cm mai mici decât limitele podelei. Nici mai mare, nici mai mic. Doar mocheta se pune din perete în perete. Nu pune un covor mic, gen carpetă dacă podelele sunt acoperite complet cu mochetă. Covorul are o altă funcție estetică decât mocheta, iar dacă adaugi o carpetă, atunci, obligatoriu, mocheta trebuie să fie într-o singură nuanță, fără model.

3. Alege covoarele cu model. Un covor cu model este extrem de util într-o cameră. Dă adâncime, personalitate și stil. Un decor minimalist sau unul modern se potrivesc bine cu un covor persan veritabil cu model, iar un decor tineresc merge foarte bine cu un covor cu motive geometrice.