Așezarea astrelor în momentul nașterii influențează atât personalitatea, cât și aspirațiile pe plan sentimental. De aceea, să-i intri în grații unei persoane de sex opus, nu este un lucru chiar atât de ușor cum ești tentat să crezi când îți vezi prietenii, colegii, vecinii radiind de fericire, de mână cu partenerii lor, persoane rafinate, drăguțe și manierate. Când cineva îți pune inima pe jar, învață să îl (o) cucerești în funcție de semnul zodiacal sub care a venit pe lume.

Femeia Capricorn 

La prima vedere s-ar putea să-ți lase impresia că este o femeie neinteresantă, mult prea simplă și mult prea serioasă ca să te frapeze, să te surprindă cu ceva. Dar, în scurt timp te va fascina cu șarmul și farmecele ei personale. Știe foarte bine să combine romantismul cu aventurile amoroase și cu un arsenal erotic pe care niciodată nu l-ai fi bănuit la ea. În viața cotidiană este naturală și spontană. Zăbovind mai mult în mediul ei, vei fi uimit să descoperi că are resurse nebănuite.    

Bărbatul Capricorn 

Lasă frâu liber ima­ginației și încearcă să-ți pui în valoare feminitatea dacă te-ai îndrăgostit de un bărbat Capricorn. Ai grijă însă, să-i lași impresia că ești o tipă tradiționalistă, nicidecum independentă. Poți fi sigură că este un familist convins și că odată ce te-ai cuibărit bine în sufletul lui, îți va fi fidel. Dar, dacă vrei ca totul să meargă bine între voi, lasă-i impresia că el este cocoșul în relația voastră. Oricum, în cuplu se ghidează după vechile principii ale familiilor din trecut, care scot în evidență faptul că lumea trebuie condusă de bărbați. Așadar, în relațiile cu sexul opus, iubitul tău  funcționează după ideea că femeia trebuie să fie, înainte de toate, soție și mamă de copii.