“Timp de 7 ani am avut o relaţie foarte frumoasă cu soţul meu. Acum cinci ani însă, după ce am dat naștere copilului nostru a făcut un scandal monstru și a dat bir cu fugiţii. Și asta doar pentru că micuţul pe care l am așteptat cu nerăbdare și mult drag și care avea să-mi umple sufletul de bucurie, s-a născut cu probleme de sănă-tate. Am făcut orice sacrificiu a fost nevoie și mi-am crescut singură băieţelul. Acum însă, puiul meu a crescut și simte nevoia să-și cunoască tatăl și să se apropie de el. Din păcate, doar cel mic își dorește acest lucru. Fostul soţ s-a recăsătorit, și-a refăcut viaţa, are la rându-i doi copii iar de noi nu vrea să mai știe. Cum să-i spun copilului că tatăl lui ne-a părăsit cu mulţi ani în urmă, că nu-l vrea fiindcă s-a născut bolnav? Mi se rupe sufletul pentru puiuţul meu. Suferă cumplit nu doar din cauza bolii care peste ani și ani îl va ţintui în scaunul cu rotile (medicii deja ne-au avertizat că la un moment dat nu se va mai putea deplasa), ci și de dorul tatălui. Vede că la colegii lui de grădiniţă vin să-i ducă sau să-i aducă tăticii. În parc, de asemenea, prietenii lui se plimbă și fac diverse jocuri cu tăticii.”

Cornelia D. – Buftea

Încearcă o relaţie cu alt bărbat care să-ţi ­iubească băieţelul 

Ești ancorată pe existenţa fostului tău soţ deși, ești conștientă că nu-l mai poţi întoarce la tine și la copilașul tău. Te sfătuiesc să depășești această stare și să privești dintr-un alt punct de vedere rezolvarea situaţiei în sine. Propune-ţi și încearcă să construiești o relaţie stabilă cu un alt bărbat care să te iubească  pe tine și pe băieţelul tău. Mai mult decât atât, să-ţi accepte problemele cu copilul și să devină tatăl adoptiv al acestuia. Să știi că există și un astfel de bărbat iar dacă nu l-ai găsit încă, în-seamnă că nu l-ai căutat îndeajuns sau că nu te-ai gândit la așa ceva, pur și simplu. Ar fi foarte bine să iei în calcul faptul că tu și fiul tău aveţi nevoie de un nou înce-put, cu o deschidere pozitivă spre viitor. 

Explică-i micuţului că acest om ţine la voi doi  

Marele avantaj în rezolvarea problemei copilului, referitor la tata, este că acesta nu-l cunoaște în realitate, după cum se poate deduce din cele ce mi-ai scris. Ai pu-tea să-i explici cu multă diplomaţie, cel puţin la început, că persoana care te iubește pe tine îl iubește și pe el și, eventual, că de aceea este tatăl lui. Nu dezarma dacă nu-ţi atingi scopul chiar de la început! Ușor, ușor, copilul va înţelege și va accepta. Astfel, suferinţele sufletești care sunt amplificate și de suferinţele fizice vor fi stinse, încetul cu încetul.