Aveți idee cum este să participi la un concurs de pescuit la răpitori, de o zi, în care poți prinde biban, șalău, știucă și somn? Și totul se desfășoară de pe mal în două manșe de trei ore, cu o binemeritată pauză de masă, băuturi reci și multă socializare? Jurnalul de Ilfov s-a întâlnit sâmbătă, 13 octombrie, la lacul Tâncăbești, pe domeniul fraților Parfene, cu cei mai pricepuți pescari.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 424, ediția print

Pentru pasionații cu ștate vechi, știrea este că Pike Fever, organizat de firma Mim Team, timp de șase ediții, s-a transformat în Predator Fever, un concept total diferit în care primează socializarea și buna dispoziție, printr-o partidă de pescuit memorabiliă, în care cei mai buni pescari sunt și premiați pe măsura rezultatelor. Și nu este vorba doar de locurile de 1,2,3. Premiile s-au  acordat până la locul 10, cea mai mare captură, plus primii pești prinși din speciile vizate: biban, știucă, șalău, somn. Cum noi nu eram familiarizați cu astfel de competiții, am aflat că pentru practicanții acestui sport a fost un bun prilej să afle la ce nivel de pescuit se află. În plus, am cunoscut o grămadă de pescari buni și pasionați și am fi putut învăța tehnici și năluci noi…asta dacă nu am fi optat, de la început, pentru proba de lenevit la soare, borș de pește și saramură… ca la frații Parfene.

Și pentru că era totuși vorba de o competiție, concursul a însemnat șansa de a prinde un premiu dintre cele 19 puse în joc. Chiar și cei fără noroc au avut asigurat un premiu de participare, o masă la Cherhanaua lui Parfene și distracție pe cinste. Regulile jocului au fost simple: două manșe a câte trei ore, pescuit catch & re­lease, pauză de prânz la Cherhanaua lui Parfene, care a făcut cinste cu ciorbă de pește și preparate la grătar. Arbitrajul s-a făcut între concurenți, fiecare având un partener, alături de care a plecat în fiecare manșă, prin tragere la sorți. Fiecare concurent a fotografiat capturile pe linia de măsură (pusă la dispoziție de organizator) și le-a trimis organizatorului pe grupul WhatsApp Predator Fever pentru validare. În clasamentul general a contat numărul total de centimetri acumulați. Toți concurenții au primit la începutul concursului premii de participare, nă­luci soft Dam Effzett Longhorn și cârlige/jiguri Owner. Responsabil cu organizarea și buna dispoziție, lămuriri, informații, ponturi, a fost Ștefan Stoica, pescar împătimit  și realizator de emisiuni la TVR 2. “Vreau să mulțumesc tuturor concurenților pentru participare și încrederea acordată acestui nou concept, Predator Fever. Eu una am trăit la maximum fiecare moment al acestei zile frumoase petrecute împreună cu voi pe malul lacului Tâncăbești”, a spus Irina Duțescu, manager Mim Team.

O captură de zile mari

A doua zi după desfășurarea concursului Predator Fever, în ultima zi a celuilalt concurs desfășurat în paralel la Tâncăbești – „Boliesmania” – Claudiu Costache, unul dintre pescarii de la concursul de răpitor, sponsorizat de MIM TEAM, a participat și la concursul de crap. După terminarea competiției, el a rămas în continuare la standul Planet, de pe lacul Tâncăbești 1, unde a realizat un record personal. El a reușit să captureze, la boilies, un crap în greutate de 26,2 kg, care, dacă ar fi fost prins în timpul concursului, i-ar fi adus marele premiu.