Doar câteva zile ne mai despart de Sărbătorile de Iarnă. Oriunde le-ai petrece, ținuta, coafura și machiajul, îți oferă un tonus aparte, iar radiind de frumusețe vei atrage și multe priviri. Iată, cum să te aranjezi în funcție de evenimentul la care vei participa! 

Dacă ești gazdă… 

Crăciunul este o sărbătoare a familiei, a bucuriei și a iubirii. Dacă ți-ai invitat la masă părinții și prietenii de suflet, surprinde-i, pe lângă deliciile culinare, și cu o ținută festivă, dar relaxantă. Îmbracă un pulover de culoare deschisă, cu țesături cât mai interesante și cu imprimeuri de iarnă, cum ar fi, reni, pinguini, om de zăpadă, Moș Crăciun, brad etc. Puloverul larg îți ascunde foarte bine defectele și îți pune în evidență feminitatea. Îl poți purta cu jeanși sau colanți.

Părul desprins sau o coafură cu împletitură ți s-ar potrivi cel mai bine. Cât privește machiajul, optează pentru unul clasic. “Concentrea­ză-ți atenția pe piele. Mergi la un tratament cosmetic, cu câteva zile înainte, folosește o bază foarte bună, care, indiferent cât de mult ai sta în căldură, nu va da voie machiajului să se întindă. Folosește apoi un BB cremă, pentru a corecta micile imperfecțiuni și o pudră pe pomeți, pentru a crea luminozitate și un look natural. Un lipstain (ruj) care se fixează pe buze, o mascara rezistentă la apă și ești gata pentru a primi invitații radiind de frumusețe, chiar dacă mai stai și prin bucătărie să pregătești deliciile culinare”, explică make-up artistul Katiușa Popovici.

 

Dacă mergi la prieteni…

 Dacă petreci cu prietenii, îmbracă o rochie croșetată sau o rochie cu o croială tip tunică. Părul prins într-o coadă stilată sau o împletitură ar îmbina frumos tradiționalul cu modernul. Machiajul va fi foarte important. “Folosește un  fond de ten cu textură lejeră și apoi o pudră matifiantă, pentru a nu străluci în pozele în care veți înmagazina amintirile momentelor magice. Adaugă un fard auriu pentru ochi, pentru un look plin de stil și un ruj roșu”, adaugă make-up artistul Katiușa Popovici.

 

Dacă petreci cu părinții lui…

Alege o rochie cu o croială dreaptă pe corp, fără decolteu sau, cel mult, cu un decolteu foarte discret, într-o nuanță deschisă. Părul lung aranjează-l cu bigudiuri prinse numai la vârfuri sau strânge-l la spate și aplică-i un ornament lucios. “Dacă este prima dată când îi întâlnești părinții, alege un machiaj cât mai natural. După fondul de ten, folosește o pudră pentru a ilumina pomeții și aplică un fard bronzant pe linia maxilarului și imediat sub linia pometelui, pentru un efect de conturing. Evidențiează ochii cu două straturi  de mascara. Puțin gloss roz și ai terminat”, spune Katiușa. 

 

Dacă mergi în vizită la familia ta… 

Sărbătorile cu familia ta sunt cele mai minunate, pentru că sunt lipsite de stres. Un pulover larg, cu model tematic sau o rochie tricotată sunt cele mai potrivite. În păr prinde-ți o bentiță, strânge-l cu un pieptene ornamental sau… lasă-l după cum simți. Fii relaxată și optează pentru un look elegant. În ceea ce privește machiajul, poți merge pe accente de ciocolatiu, atât în varianta mată, cât și cu puțin sclipici. O notă de culoare pe obraji și puțin lipstain pe buze și ești gata pentru un zâmbet larg pentru toate mătușile care vor dori să afle detalii despre viața ta personală.

 

Dacă mergi în club…   

Indiferent că ești o amatoare a cluburilor sau vrei doar să evadezi cu prietenii pentru o seară, în club, trebuie să ai o ținută spectaculoasă. Dacă silueta îți permite, îmbracă o rochiță mulată pe corp, într-o nuanță metalică sau bluză și pantaloni din piele, plus tocuri, neapărat. Părul lasă-l desfăcut sau prinde-l într-un coc nefinisat, ori într-o coadă neglijentă. “Machiajul dramatic, eyelinerul pentru ochii de pisică sunt alegerea perfectă. Alege un ruj puternic, o culoare care rămâne timp îndelungat pe buze și un mascara ultra-dark, care să te transforme în diva serii”, mai spune stilistul. 

 

De Revelion… rochie elegantă

Cea mai inspirată alegere în ceea ce privește ținuta pentru petrecerea dintre ani, este rochia elegantă, confecționată dintr-un material ușor și cu o croială simplă. Este musai să porți aceeași culoare din cap până-n picioare. Încălțămintea trebuie să o asortezi cu îmbrăcămintea și să nu aibă vârful rotund sau pătrat pentru că tinde să arate piciorul scund și voluminos. Părul un pic răvășit, cu onduleuri fine sau un coc sofisticat îți oferă un plus de eleganță și romantism.