Prea mici pentru un război atât de mare

Performanţa calificării a patru echipe ilfovene în 16-imile Cupei României nu a mai fost urmată de rezultate pe măsură. Din careul fotbalistic ilfovean, doar Concordia Chiajna a reuşit să se califice în faza superioară a competiţiei. Ei i s-ar fi putut alătura şi ACS Berceni, dar henţul stupid al lui Fîşie, din cel de-al treilea minut al prelungirilor, a privat-o pe echipa care ne-a obişnuit cu surprizele de calificarea în faza superioară.

Aşadar, ACS Berceni a fost la doar un minut de a face o nouă victimă în Cupa României, după ce eliminase Rapidul, în turul precedent. În meciul cu CSMS Iaşi Berceniul a deschis scorul încă din minutul 6, prin Leonard Dobre. Echipa antrenată de Marin Dragnea a reuşit să păstreze avantajul până în minutul 93, când Fîşie a comis un henţ incontestabil în careuul ilfovenilor. Golubovici a executat penaltiul prin care ieşenii au adus egalitatea pe tabela de marcaj. Au urmat cele două reprize de prelungiri, în care rezultatul a rămas acelaşi. ACS Berceni a rămas în zece după eliminarea ivorianului Boafo, dar a rezistat şi s-a ajuns la loviturile de departajare, când Golubovic şi Dobre, au ratat. Caparco a parat şi şutul lui Fîşie, iar Mihalache a adus calificarea lui CSMS Iaşi în optimile Cupei.Scor final: 4-2.

Academica Clinceni vs. Academia lui Hagi

Academica Clinceni nu a rezista în faţa puştilor de la FC Viitorul II. În deplasarea de la Ovidiu, echipa ilfoveană a fost învinsă, cu scorul de 2-1 de puştii lui Hagi. Spunem puşti, pentru că echipa constănţeană a folosit o garnitură alcătuită din juniori, care va fi utilizată şi în Youth League. Pentru FC Viitorul II au punctat Răzvan Marin, min. 47, şi Robert Grecu min. 78, în timp ce pentru Academica a înscris Benjamin Kuku 41.

CS Baloteşti a avut aceeaşi soartă cu echipa din Clinceni. Ea a fost învinsă de mult mai titrata CFR Cluj, cu scorul de 1-0, după un meci în care ardelenii s-au chinuit din greu să obţină victoria. Niciuna dintre cele două echipe nu au reuşit să marcheze după cele 90 de minute, astfel că au urmat două reprize de prelungiri cu mulţi nervi de ambele părţi. Sergiu Negruţ de la CFR a fost eliminat în minutul 92! Beleck a marcat unicul gol al partidei în min. 112! 

Chiajna salvează onoarea, FC Voluntari „abonată” la înfrângeri

Elevii lui Cornel Țălnar au trecut lejer de formația secundă a celor de la ASA Târgu Mureș. Vulturii” și-au adjudecat victoria la finele unui meci în care echipa de liga a patra nu a contat deloc în atac, ba chiar a evoluat în inferioritate numerică din minutul 37, după eliminarea lui Torok. Golurile Concordiei au fost marcate de Purece (12), Răducanu (33), Constantinescu (62) și Pană (87). La scorul de 0-3, decarul” Chiajnei, Purece, a irosit o lovitură de la 11 metri.

Pentru FC Voluntari, însă, înfrângerea a devenit o obişnuinţă. Echipa „marinarilor nu a reuşit să o învingă pe FCM Baia Mare, „în urma unei gafe a defensivei, din minutul 88”, după cum se afirmă pe site-ul echipei din Voluntari. Unicul gol al meciului a fost marcat de Adrian Codin în minutul 88, după o fază încâlcită în careul ilfovenilor. În urma acestei înfrângeri, antrenorul Flavius Stoican, a încheiat pe cale amiabilă relațiile contractuale” cu FC voluntari, potrivit aceleiaşi surse, iar banca tehnică a echipei va fi ocupată, sub formă de interimat, de Mircea Rădulescu și Daniel Pancu.