TENIS

Irina Begu, principala favorită la turneul WTA desfăşurat la Seul, a câştigat această competiţie învingând-o clar, în finală, scor  6-3, 6-1, de Aliaksandra Sasnovich, din Belarus, după o oră şi 19 minute de joc. Begu a obţinut, astfel, cel de-al doilea titlu al carierei, după cel câştigat, în 2012, la Tashkent. Anul trecut, Begu şi-a adjudecat titlul de la Seul, la proba de dublu, făcând pereche cu Lara Arruabarrena, din Spania. De asemenea, românca a mai jucat trei finale, la Moscova (2014) şi Marbella şi Budapesta, ambele în 2011. În urma acestei victorii, românca a urcat pe locul 26 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare din carieră şi a primit un premiu 111.389 de dolari.

GIMNASTICĂ

Cătălina Ponor a urmărit de pe margine Naţionalele de gimnastică. Cu o zi înainte de începerea competiţiei, tripla campioană olimpică de la Atena s-a accidentat la antrenament şi este incertă pentru Mondialele de la Glasgow, care vor avea loc între 23 octombrie şi 1 noiembrie. Ponor a revenit în gimnastică la începutul lui 2015, după o pauză de trei ani. Absenţa Cătălinei Ponor de la Glasgow ar fi o pierdere importantă, având în vedere că turneul mondial este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice, primele 8 clasate primind biletele pentru Rio de Janeiro.

Titlul de campioană absolută a României a fost câştigat, pentru a treia oară consecutiv, de Larisa Iordache. La masculin, titlul la individual-compus a fost adjudecat de Cristian Băţagă, de la CSM Bistriţa.

 

RUGBY

 

România a suferit cea de-a doua înfrângere de la Campionatul Mondial de Rugby după cea înregistrată, miercurea trecută, cu selecţionata Franţei, scor 38-11. Astfel, „stejarii” au capitulat în faţa reprezentanţilor trifoiului irlandez, care i-au întrecut la toate capitolele, cu scorul de 44-10. România a mai spălat ruşinea acestei înfrângeri usturătoare la finalul reprizei a doua, când Ovidiu Toniţa a realizat singurul eseu al „stejarilor”. Irlandezii i-au dominat clar pe jucătorii români, marcând nu mai puţin de 6 eseuri. În meciul următor, care se va desfăşura pe 6 octombrie, echipa României speră să obţină prima victorie la CM de rugbz din Anglia, în meciul cu selecţionata „frunzei de arţar”, Canada.