Știai că…
OBOSEALĂ. Studii recente au arătat că zahărul din miere este mai degrabă folositor și nicidecum dăunator vitalității organismului. Bineînțeles, consumat cu moderație pentru supleţe, și nu numai. Mierea ajută enorm în situaţiile de oboseală cronică și ameliorează consecinţele stresului cotidian. În plus, crește nivelul de energie din organism, dar și imunitatea.

COMPARAŢIE. Cea mai mică celulă a corpului uman este spermatozoidul, iar cea mai mare este prezentă la femei sub denumirea de ovul. Cum tocmai s-a demonstrat, ovulul și spermatozoidul, deși sunt puse la extreme, le putem considera destul de firave și sensibile la mulţi factori de risc. Principalul e cofeina, de care trebuie să ne ferim întrucât inhibă fertilitatea.

PERFORMANŢĂ. Deși creierul ocupă doar 2% din masa corporală, el consumă peste 20% din oxigenul care îţi intră în sânge. Nu este de mirare dacă luăm în considerare că acesta poate stoca, spre exemplu, de cinci ori mai multă informaţie decât Enciclopedia Britanică și este mai sofisticat decât cel mai performant computer din zilele noastre.