Știai că…
AUTOCONSUM. Medicul Jo Ann Hattner, nutriţionist la Stanford University School of Medicine din SUA susţine că, o dietă bazată pe consumul exclusiv de carne forţează organismul să consume proprii mușchi, inclusiv inima. Cu excepţia fructelor, explică Hattner, consumul aceluiași aliment va mai produce apariţia scorbutului, o boală extrem de periculoasă, apărută ca urmare a lipsei de Vitamina C.
REZISTENŢĂ. Ortopezii susţin la unison că oasele tale sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de mărimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de nouă tone, adică de patru ori mai mult decât poate suporta betonul. Cu toate acestea, lipsa calciului și a vitaminei D le face să devină extrem de fragile și să cedeze astfel foarte ușor.
MIRACOL. Potrivit specialiștilor, când dormi crești, în medie, cu opt milimetri pentru ca dimineaţa să revii la înălţimea iniţială. Unul dintre motive este for­ţa gravitaţională. Ea acţionează asupra cartilagiilor, alun­­gindu-le. O altă explicaţie este direct legată și de durata somnului. Cu cât dormi mai mult, cu atât crești mai mult.