După demisia lui Patriciu Achimaș-Cadariu,

Învins de criza dezinfectanților, luni, Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătății. Pentru un timp, interimatul Sănătății îl va asigura însuși premierul Dacian Cioloș. 

Deși vineri, premierul Dacian Cioloș susținea că nu ia în calcul schimbarea ministrului Sănătății și că mai degrabă așteaptă de la el soluții pentru rezolvarea problemelor iscate în Sănătate, luni, ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu a părăsit postul. Gurile rele spun că acesta ar fi luat decizia în urma unor neînțelegeri cu primul-ministru, legate de modul în care Executivul gestionează criza dezinfectanților din spitale. Sâmbătă, premierul îi ceruse conducerii Ministerului Sănătății să demareze o anchetă administrativă în toate spitalele din țară, în cadrul căreia să fie verificate din punct de vedere al concentrației și eficienței, toate produsele folosite la dezinfecție. Și președintele Klaus Iohannis aștepta la rândul său, măsurile de urgență ale ministrului Cadariu.  

 

Obligat să rezolve de urgență problema dezinfectanților

 

După plecarea lui Patriciu Achimaș-Cadariu de la cârma Sănătății, interimatul va fi asigurat de însuși premierul Dacian Cioloș. „Prim-ministrul Dacian Cioloș a convenit, împreună cu președintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătății pentru a coordona direct și a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate”, informează Guvernul. Împreună cu experții din domeniul medical, noul ministru al Sănătății, Dacian Cioloș, trebuie să ia măsuri pentru combaterea infecțiilor din spitale astfel încât, să crească siguranța pacienților. Iar la nevoie, pentru un control mai bun în scop profilactic, acesta trebuie să realizeze noi ordine de ministru, Hotărâri de Guvern sau modificări legislative.