Pilotul de motociclism spaniol Dani Pedrosa, campion mondial la clasele 125 şi 250 cmc, a fost arestat de poliţie, apoi lăsat în libertate provizorie, pentru o presupu-să fraudă la examenul pentru obţinerea permisului de navigaţie, recunoscând că ‘a făcut o eroare’, după cum au anunţat luni avocaţii săi.
Alte 20 de persoane, candidaţi şi complici, au fost reţinute în acelaşi timp cu campionul sâmbătă, în timpul examenului de conducere a iahturilor de turism, au con-firmat autorităţile din Valencia.
Un grup, din exterior, trans­mitea răspunsurile la întrebările puse candidaţilor, printre care şi Pedrosa, echipaţi cu căşti pentru ascultare, potrivit presei locale. Alţi suspecţi au fost interpelaţi pentru falsificarea identităţii la examen, unde s-au prezentat în locul „adevăraţilor” candidaţi, a explicat un reprezentant al guvernământului Comunităţii din Valencia, Paula Sanchez de Leon.Pedrosa a fost lăsat în libertate în aşteptarea unei decizii a judecătorului. „Am făcut o greşeală, urmând un sfat prost, a recunoscut pilotul într-un comunicat publicat de avocaţii săi. Greşelile pot fi ignorate sau te poţi folosi de ele pentru a învăţa, iar în ce mă priveşte această păţanie mi-a servit drept lecţie. Vreau să prezint public scuzele mele suporterilor şi tuturor celor care au încredere în mine. Acum vreau să privesc înainte. Sunt pilot moto, campionul mondial şi încep week-end-ul următor în Qatar, aşa că vreau să mă concentrez exclusiv pe această cursă”, a încheiat el.