Primarul comunei Dărăști , Sorin Țicu, a anunțat că începând cu data de 1 aprilie 2020, consultațiile medicale pot fi acordate și de la distanță, telefonic, de medicul de familie. Pentru eliberarea rețetelor și biletelor de trimitere, nu mai este nevoie de cardul de sănătate. Biletele au valabilitate 90 de zile. Medicul de familie Dr. Gheorghe Mariana tel. 0722.544.983.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 494, ediția print

31.03.2020

Mobilizare pentru identificarea cetățenilor cu vârsta peste 65 de ani

Primarul comunei Dărăști, Sorin Țicu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că având în vedere noile măsuri de combatere a răspândirii noului coronavirus Covid-19 și interzicerea persoanelor vârstnice de a părăsi domiciliul, primăria este la dispoziția tuturor persoanelor care se află în această situație și nu au aparținători care să le ajute cu procurarea hranei și a altor produse necesare traiului de zi cu zi.

Din 526 de persoane care au depășit vârsta de 65 de ani, aproximativ 30 au nevoie de sprijin. ”Având în vedere că majoritatea populației din această grupă de vârstă nu are cont de facebook, am rugămintea la populația tânără de a mă sprijini în vederea identificării persoanelor în vârstă de peste 65 de ani! Nu ezitați să mă apelați la numărul de tel 0721.223.598”, semnalează edilul. În comună, au mai fost 6 gospodării în autoizolare, iar reprezentanți ai primăriei și poliției s-au ocupat de procurarea celor necesare.