Sâmbătă, 18 decembrie, la miezul zilei, patinoarul amenajat în fața Primăriei Buftea a găzduit un spectacol și o întâlnire de suflet. Totul scăldat în razele blânde ale soarelui.

Text și foto: Cristina Bunea

Să cânte muzica!

 Anca Cojocaru, cunoscută publicului sub numele de Cojo, este originară din Buftea și, sâmbătă, și-a făcut debutul în fața concetățenilor care până în acea zi doar o ascultaseră cântând „Hai, pa!” sau despre „Zile bune, zile rele”, în duet cu Adrian Sînă. I s-a alăturat și Andrei Vitan, coleg de cântări și, împreună, au adunat zeci de copii și părinți iubitori de dans și muzică. 

Fii cuminte, te vede Moșul!

Și pentru că toți copiii amatori de patinaj sau nu știau că Moșul cel bun le va dărui câte ceva numai dacă sunt cuminți, ei bine, nu erau cuminți! Și cine ar fi fost în locul lor? Era frumos, erau patine la închiriat, era muzică. Motiv pentru care adulții le tot spuneau: „Fii cuminte, te vede Moșul!”.

Iar Moșul, însoțit de elfi și crăciunițe, secondat în anumite momente de primarul Gheorghe Pistol, i-a primit pe fiecare aproape de el, a dat mâna cu ei sau i-a mângâiat și apoi le-a oferit o punguță cu dulciuri, căci asta e tradiția Moșului. Crăciunițele au împărțit fiecărui copil și o invitație (evident, din partea Primăriei) de a petrece gratuit o oră pe zi la patinoar. Iar o oră pe patinoar înseamnă, pentru cine nu mai știe: sănătate, aer curat, de care Buftea mai are parte încă, și sport! E vacanță, deci, copiii să mai pună computerele în cui și să facă mișcare. Neapărat pe patinoar!